Foto: Shutterstock

Šovasar Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina laiku pavadīt aktīvi un izzinoši, dodoties vienas dienas pārgājienos Jelgavā un apkārtnē, iepazīstot vietējās dabas vērtības un vēsturi.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs vēsta, ka no 1. maija līdz 1. augustam katru mēnesi tūrisma centra tīmekļvietnē tiks publicēts viens pārgājiena maršruts Jelgavā un Jelgavas novadā.

Pārgājienu maršruti ceļotājus vedīs pa mežainiem apvidiem ar skaistiem skatiem, būs iespēja vērot ūdens mierīgo plūdumu upēs un meža strautos, apskatīt Jelgavas novada muižas un baudīt pastaigas senajos muižu parkos.

Pirmais desmit kilometru garais maršruts "Svētes upes līkloči" būs pieejams no 1. maija. Maršrutā iekļautas koka laipas Svētes palienes pļavās, kur 1,2 hektāru platībā izveidoti meandri jeb mitrāji, kuros sastādīti dažādi augi – smaržīgā kalme, parastā niedre un vītola vijmietiņš.

Maršruts vedīs arī pa Kalna būriņu ceļu. Tā tuvumā ir apskatāma 1830. gadā celtā mežsarga sēta un etnogrāfiskā lauku māja "Kalna būriņi".

Pārgājienu maršruti bez maksas būs pieejami lietotnē "Strava", savukārt "Google Maps" būs pieejami gan maršrutos iekļauto objektu fotoattēli, gan īsi posmu un objektu apraksti.

Pārgājienu cikla maršruti būs piemēroti gan pieredzējušiem pārgājienu entuziastiem, gan cilvēkiem bez pieredzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!