Foto: Shutterstock
Pasaulslavenā viesnīca "Savoy" nesen nosvinēja 133. gadadienu. Izrādījās gan – salīdzinoši tā ir ārkārtīgi jauna viesnīca. Kaut arī nav zināms laika posms, kurā viesnīcas kļuva tik populāras, ir iespējams noskaidrot celmlaužus – viesnīcas, kuras pirmās sāka uzņemt viesus un joprojām turpina to darīt. “Tourism Review” apkopo vecākās viesnīcas Eiropā, kuras darbojas arī mūsdienās.

"Cour du Corbeau", Francija

"Cour du Corbeau" ir viena no vecākajām viesnīcām Eiropā – tā ir uzcelta 1528. gadā un joprojām uzņem viesus. Viesnīca atrodas Strasbūras pašā sirdī – netālu no slavenās Dievmātes katedrāles. Viesnīca darbojas kopš 16. gadsimta, un tā joprojām ir saglabājusi sava interjera greznību un eleganto renesanses arhitektūru. Mūsdienās tā piedāvā 63 luksusa numuriņus, garantējot gan mūsdienām atbilstošu komfortu, gan seno laiku neatkārtojamo auru – šeit valda smalks kontrasts starp mūsdienu un sākotnējo interjeru, kurš joprojām ir būtiska viesnīcas sastāvdaļa.

"Hostal dos Reis Católicos", Spānija

Kaut arī ēka 1499. gadā būvēta kā Spānijas karaliskā slimnīca, lai uzņemtu svētceļniekus, kuri dodas uz "Santjago de Kompostela", mūsdienās tā pārtapusi par vienu no greznākajām viesnīcām Spānijā, kuru vietējie uzskata par skaistāko visā Eiropā. Viesnīca joprojām gaida viesus no visas pasaules, nodrošinot nakšņošanu vairāk nekā 100 numuriņos. Tā ir unikāla vieta, kur baudīt piecu zvaigžņu viesnīcas greznību un ērtības, kas apvienotas ar 15. gadsimta estētiku un, protams, leģendām par piligrimiem, kas šeit bijuši.

"Damier", Beļģija

Pirmās vēstures liecības par viesnīcu ir atrodamas tālajā 1398. gadā, taču par īstu rokoko arhitektūras pērli viesnīca kļuva 1769. gadā. Mūsdienās viesnīca ir gan Kortreikas pilsētas lepnums, gan galamērķis daudziem tūristiem, kuri vēlas savas brīvdienas pavadīt tik brīnišķīgā ēkā, kuras vēsture ir tik sena. Protams, uzmanību piesaista ne tikai viesnīcas vēsture, bet arī elegantie numuriņi, kas spēj apmierināt pat untumaināko viesu prasības.

View this post on Instagram

A post shared by Anissa (@nissa.can)

"De Draak", Nīderlande

Viesnīca atklāta 1397. gadā un atrodas Bergenas centrā. Tā ir vecākā viesnīca Nīderlandē. Starp vietējiem pilsētas iedzīvotājiem joprojām klaiņo leģendas, kā viesnīca pārdzīvoja pat lielos ugunsgrēkus, kuru laikā tika iznīcināta liela pilsētas daļa. Šobrīd viesnīca pieder Hazenu ģimenei, kas ne vien turpina uzņemt viesus, bet ir arī pievienojusies akcijai – par katru dienu, kad viesis ir atteicies no numuriņa uzkopšanas, tiek iestādīts viens koks.

"Zum Roten Baeren", Vācija


Viesnīca ir atzīta par vienu no vecākajām Vācijā – pirmo reizi rakstos tā tiek minēta 1387. gadā Freiburgā. Sākotnēji tas bija pilsētas sociālais centrs. Šobrīd viesnīcā ir 25 numuriņi un tikai 20 darbinieku. Taču tā nepārstāj priecēt viesus ar savu senatnīgo šarmu un autentisko atmosfēru. Viesnīcas restorānā "Zum Bären" valda īsteni mājīga noskaņa – te skan klavieru un akordeona mūzika, kā arī tiek piedāvāti bijušās Vācijas zemju monarhijas laiku ēdieni.

"Interlaken", Šveice

1323. gadā būvēta viesnīca sākotnēji bija paredzēta vietējā klostera apmeklētājiem. Vēlāk tā kļuva par reģiona pašvaldības administrācijas ēku. Mūsdienās viesnīcā ir 55 numuriņi, kur var gan pavadīt aizraujošas brīvdienas, gan rīkot konferences pašā Šveices sirdī. Interlakena ir neaprakstāmi gleznaina pilsēta, kas piesaista lielu tūristu uzmanību, tādēļ par viesnīcas rezervāciju jāgādā laicīgi.

"Alte Goste", Itālija

Viesnīca ir būvēta 1227. gadā, un no tās paveras skats uz Valdaoras ezeru. Agrāk reģions ap Valdaoras ezeru bija viens no svarīgākajiem savienojuma punktiem starp Svēto Romas impēriju un Itāliju. Savukārt šodien viesnīca piedāvā plašu numuriņu un apartamentu klāstu, lai bezrūpīgi pavadītu atpūtu Pusteres ielejā. Blakus viesnīcai atrodas arī kalns "Plan de Corones'' – ziemā tas tiek izmantots slēpošanai, turpretī vasarā tas pārtop par populāru pastaigu vietu.

"The Old Bell", Lielbritānija

Viesnīca atrodas mazā Anglijas pilsētiņā – Harlejā. Kaut arī tas šķiet neticami, taču tā tika atklāta gandrīz pirms 900 gadiem – 1135. gadā. Tāpat kā daudzas citas senās viesnīcas, arī "The Old Bell" sākotnēji tika paredzēta vietējā klostera apmeklētājiem. Taču par svarīgāko notikumu savā pastāvēšanas laikā viesnīca uzskata Vinstona Čērčila viesošanos Otrā pasaules kara laikā. Mūsdienās viesnīca piedāvā 48 numuriņus – tie ir īsti vēstures glabātāji, kuri nodrošinās neaizmirstamus piedzīvojumus.

View this post on Instagram

A post shared by The Olde Bell (@olde_bell)

Izmantotie avoti:

www.alte-goste.com
www.theoldebell.co.uk
www.hotelinterlaken.ch
www.zumrotenbaeren.at
www.hoteldedraak.nl
www.cour-corbeau.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!