Foto: Ilma Rugāja
"Augusts ir īstais brīdis, lai vieglām pusdienām, uzkodām vai piknikam pagatavotu veselas kukurūzas vālītes – kukurūzas graudi nogatavojušies, maigi un saldi, bet ne pārāk miltaini. Delikatese!" tā saka gardo recepšu zinātāja un vieda saimniece Ilma Rugāja un dalās ar savu kukurūzas recepti.
40Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 gab.kukurūzas vālītes100 gsviests pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Kukurūzas vālītes attīra no seglapām un drīksnām.

2

Tad svaigās vālītes neskopojoties (patiešām dāsni, kā to dara priecīgas saimnieces) no
visām pusēm apziež ar mīkstu sviestu. Katrai vālītei vajadzēs vismaz 20 – 25 g sviesta. (Man iepaticies Cesvaines sviests ar Himalaju sāli, jo tad pat sāli papildus nevajag pa virsu kaisīt.)

3

Ar sviestu apziestās kukurūzas vālītes (katru atsevišķi) liek dubultā folijas "mētelītī" (ar folijas matēto virsmu uz ārpusi).

4

Kam uzreiz gribas tikt pie noteiktām un izteiktām garšām, tas kukurūzai var bērt virsū, kas nu pašiem tīk – kaltētas paprikas pārslas, čili, rozmarīnu utt.). Bet es lieku lietā tikai sviestu un sāli, jo pēc tam paliek brīva izvēle dažādiem "sānsoļiem".

5

Foliju aizloka, un kukurūzas vālītes liek cepties krāsnī apmēram 30 minūtes 180 °C.

6

Kad kukurūza krāsnī izcepusies, uzreiz var ķerties pie maltītes. Bet procesu var arī mazliet pastiept garumā un vālītes viegli apsvilināt ar konditorejas degli. Pavisam ideāli, ja kukurūzu var nedaudz apgrilēt – dzīvā uguns kukurūzas maigajam saldumam piedod bezgala kārdinošu mežonīgumu.

7

Par ēšanas procesu – tas, kā pie mežoņiem. Kukurūzas vālīte rokās, zobi starta pozīcijā un – uz priekšu! Garšīgi un priecīgi. Smalkais stils atpūšas!

Vienmēr baudīt nesteidzoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!