Foto: AP/Scanpix/LETA

Teroristiskā grupējuma"Al Qaeda" pārstāvis Mali 15.augustā paziņoja, ka slēpnī Bandiagaras pilsētā, nogalināti četri algotņi no Krievijas privātās militārās kompānijas "Vagner" jeb Vāgnera grupas, informē medijs ""Reuters".

Grupējuma pārstāvji informēja, ka tā kaujinieku un Krievijas algotņu sadursme notika 13.augustā, Mopti reģionā.

Vāgneriešiem nav publiskas pārstāvniecības, tādēļ nav iespējams tikt pie šīs puses komentāriem, raksta "Reuters".

Mali islāmistu nemieri reģionā iesakņojās pēc 2012. gada sacelšanās un kopš tā laika ir izplatījušies arī uz kaimiņvalstīm, nogalinot tūkstošus un piespiežot miljoniem iedzīvotāju pamest savas dzīves vietas.

Vāgnera grupa aizvadītajā gadā sāka ievest simtiem kaujinieku, lai atbalstītu Mali militārpersonas, un kopš tā laika cilvēktiesību grupas un vietējie iedzīvotāji ir apsūdzējuši viņus par piedalīšanos civiliedzīvotāju slaktiņos. Grupējums uz apsūdzībām nav reaģējis.

Krievijas valdība atzinusi, ka Vāgnera personāls atrodas Mali, bet vietējā valdība tos raksturojusi kā Krievijas armijas instruktorus, nevis privātos militāros algotņus.

Jūlijā "Al Qaeda" uzņēmās atbildību par uzbrukumu Mali galvenajai militārajai bāzei, kas, pēc tās teiktā, bija atbilde uz valdības sadarbību ar "Vagner" grupu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!