Foto: Pixabay
Līdz ar kriptovalūtu popularitātes pieaugumu palielinājusies arī noziedznieku interese par tām. Šogad vien digitālie garnadži ir pamanījušies apzagt kriptovalūtu biržas un platformas teju divu miljardu ASV dolāru apmērā.

Augustā blokķēdes analītikas uzņēmums "Chainalysis" ziņoja, ka garnadži gada pirmajos astoņos mēnešos vien ir pamanījušies nozagt kriptovalūtas vismaz 1,9 miljardu ASV dolāru vērtībā. Taču jau septembrī atklātībā nāca ziņas par kārtējo zādzību, kas šo skaitli tuvina jau diviem miljardiem. 2021. gadā tika nozagta apmēram tāda pati summa, bet jāņem vērā, ka pērn kriptovalūtu vērtība bija vismaz 50% augstāka, tādējādi šī gada zaudējumi, ja pieņem, ka kriptovalūtu tirgus atgūsies, ir uzskatāmi par lielākiem.

"Ronin Network" – 600 miljoni

Marta izskaņā mediji vēstīja, ka kriptovalūtu tirdzniecības platformai "Ronin Network" ir nozagtas kriptovalūtas 600 miljonu ASV dolāru vērtībā (pēc tā laika kriptovalūtu vērtības). "Ronin Network" ir serviss, uz kura ir balstīta tiešsaistes spēle "Axie Infinity", kurā spēlētāji var nopelnīt resursus, ko var samainīt pret kriptovalūtu "Ethereum", kuru savukārt var pārdot pret īstās pasaules valūtām. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!