Foto: Raimonds Volonts

Vairākkārtējais Latvijas rallija čempions Ivars Vasaraudzis 19. oktobrī atzīmēja nozīmīgu dzīves jubileju un saņēma negaidītu dāvanu - dalību rallijsprintā "Latvija" ar sacensībām sagatavotu "Škoda Fabia R5 Proto" automašīnu.

Novērtējot pilota panākumus un ieguldījumu Latvijas rallija atpazīstamības veicināšanā, emocionālā pasākumā "Skandi Motors" telpās Ivaram Vasaraudzim šodien tika pasniegta Latvijas autorallija sabiedrības kopīgi sagādāta dāvana viņa 50. gadu jubilejā – dalība 30. oktobrī paredzētajā rallijsprints Latvija" ar jaudīgu "Škoda Fabia R5 Proto" automašīnu.

Ivars Vasaraudzis rallijsprintā "Latvija" startēs ar trim stūrmaņiem – saviem ilggadējiem autosporta partneriem Valdi un Pēteri Spredžiem, kā arī labu draugu un bijušo Latvijas hokeja valstsvienības aizsargu Oskaru Bārtuli.

"Dzimšanas dienā atnākt uz darbu un saņemt šādu jaudīgu pārsteigumu – Latvijas rallija draugi, jums izdevās mani "iedzīt šokā"!"emocijas neslēpa Ivars. "Lai gan kopš šī pārsteiguma nu jau pagājušas pāris stundas, joprojām staigāju vieglā emocionālā reibonī. Vēlreiz, vārdos neaprakstāms paldies Jums visiem par šo jaudīgo dāvanu un satraukuma pilnajām dienām, gaidot nākamās nedēļas sacensības!"

"Pirms kāda laika ieskatoties kalendārā, tapa skaidrs, ka šādu jubileju nevaru atstāt bez ievērības. Liels paldies Latvijas autorallija sabiedrībai, ar kuru kopā izdevās Ivaram Vasaraudzim sarūpēt tik grandiozu dāvanu," saka "Rally Latvia" direktors Jānis Krastiņš. "Redzot Ivara emocijas, varu teikt - trāpījām tieši desmitniekā! Bet vēl lielāks paldies šīsdienas jubilāram Ivaram par viņa sniegumu rallijos un tām atmiņām, kas sagādātas rallija sekotājiem, kuri ātrumposmos ar aizrautību vērojuši viņa auto vadīšanas prasmes. Daudz laimes dzimšanas dienā, Ivar!"

Ivars Vasaraudzis savu rallija pilota karjeru iesāka pirms 25 gadiem, kad kā "nulles" ekipāža startēja tieši "Rallijs Latvija". Kopš tās dienas Vasaraudzis sešas reizes kļuvis par Latvijas čempionu rallijā, bet vēl divas – par Latvijas kausa ieguvēju.

Ivars Vasaraudzis ir viens no retajiem Latvijas rallija pilotiem, kurš sacensībās piedalījies ar visaugstākās klases sporta tehniku – viņa rīcībā bijusi "Mitsubishi Lancer WRC" automašīna, ar kuru pilots startējis kopumā 20 rallijos, no kuriem 15 izcīnīja uzvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!