Foto: Publicitātes foto

Uganda paziņojusi par gatavību rietumvalstu sankciju skartajam Krievijas auto tirgum piegādāt savus elektromobiļus. Ar elektromobiļu izstrādi un ražošanu Ugandā nodarbojas valsts uzņēmums "Kiira Motors", kā piedāvājumā ir vairāki auto modeļi. Tāpat Uganda slēgs līgumu ar Krievijas "KamAZ" par kopīgas rūpnīcas būvniecību Āfrikā kravas automobiļu ražošanai.

Pagaidām Ugandas valsts uzņēmuma "Kiira Motors" piedāvājumā ir elektromobilis "Kiira EV", kas tika prezentēts vēl 2011. gadā. Tas ir divvietīgs pilsētas satiksmes elektromobilis, kura kustību nodrošina 26 zirgspēkus jaudīgs elektromotors. Šāds spēkrats spēj paātrināties līdz 100 km/h, bet ar pilnu akumulatora uzlādi var nobraukt līdz 80 km distanci.

Vēl "Kiira Motors" modeļu saimē ir hibrīda modelis "EV Smack", kā arī reprezentatīvās klases sedans "Kiira EVS" ar iekšdedzes motoru.

Iepriekš tika ziņots, ka tuvākajā nākotnē uz Krievijas autoceļiem nonāks arī Irānā ražotie automobiļi – par vēlmi apgūt šo jauno auto tirgu paziņojusi irāņu autoražotājs "Iran Khodro". Tāpat "AvtoVAZ" veic pārrunas par ārvalstu automobiļu montāžu savās rūpnīcās – pagaidām gan nav zināms, vai par partneriem kļūs Irāna vai Ķīna, jo rietumvalstu autobūves kompānijas pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā agresorvalsts tirgu ir pametušas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!