Foto: DELFI
Pie durvīm pēc stundas klauvēs ciemiņi, varenu kūku cept nav laika, bet kaut ko saldu pie tējas vai kafijas jāpasniedz? Nesatraucies, ir garšīga un viegli pagatavojama ideja – piparkūku un biezpiena krēma tornīši! Tik vienkārši un ātri, un visas nepieciešamās sastāvdaļas atradīsi tuvējā piemājas veikaliņā. Čiks un gatavs!
30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 20
40 gab."Selga" apaļās piparkūkas150 gbiezpiens100 mlsaldais krējums (35%)3 ĒKpūdercukurs2 TKcitrona sula0.5 TKcitrona miziņa DEKORĒŠANAI:1 saujalielogu dzērvenes citrona miziņa zaļais garšaugs (timiāns, rozmarīns vai raudene)

Sagatavošana

1

Vispirms norīvē citronam miziņu uz smalkās rīves un atliec malā.

2

No citrona izspiež sulu. Dzērvenes noskalo, nosusina un sagriež uz pusēm. Zaļumus (rozmarīna zariņš, timiāns, svaiga raudene – derēs jebkas apēdams) sadala lapiņās, lai viss pa rokai un ērti sasniedzams.

3

Gatavo krēmu pildīšanai. Lielā bļodā ber aukstu biezpienu, pievieno nepieciešamo daudzumu citrona miziņas un citrona sulas. Pieber klāt pūdercukuru (derēs arī parastais cukurs). Visu pārlej ar ļoti aukstu saldo krējumu.

4

Biezpiena krēmu puto ar mikseri aptuveni 2 minūtes, līdz tas izveidojies stingrs.

5

Uz deserta šķīvja kārto 20 apaļās piparkūkas.

6

Biezpiena krēmu liek konditorejas tūtā (var izmantot arī diametrā lielu zvaigznītes uzgali) un spiež uz piparkūkām aptuveni tējkarotes porcijas lielumā.

7

Tad tikko uz piparkūkām uzspiestajam krēmam virsū saliek atlikušās 20 piparkūkas. Spiež katram tornītim virsū vēl vienas tējkarotes tiesu ar biezpiena krēmu, līdz tornīši uztapināti.

8

Tornīšus izdekorē ar citrona miziņas "drupačām", dzērvenes pusīti un zaļumu lapiņām. Liek piparkūku tornīšus ledusskapī un ļauj savilkties vismaz pusstundu, lai piparkūkas kļūtu mīkstākas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!