Foto: Shutterstock
Makaroni ar sieru ir krēmīga savienība, kas ātri pazūd no šķīvja. Un ja tam visam vēl pievieno saldenu ķirbi, kas savienojies ar krēmsieru, iegūsi sildošu, vēl krēmīgāku un košu maltīti, kas pārsteigs ar interesanto garšu.
35Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
250 gspageti pēc garšassāls400 griekstu vai sviesta ķirbis1 gab.sīpols2 gab.ķiploka daiviņas2 ĒKolīveļļa pēc garšasmalti melnie pipari3 ĒKkrēmsiers40 gsarīvēts cietais siers

Sagatavošana

1

Ķirbi nomizo un sagriež sīkos kubiņos. Katlā uzvāra ūdeni un pieber mazliet sāls. Ber iekšā ķirbja gabaliņus un vāra aptuveni 10–15 minūtes.

2

Paralēli pannā uzkarsē olīveļļu un apcep smalki sakapātu sīpolu un sakapātas ķiploka daiviņas tik ilgi, līdz sīpola gabaliņi caurspīdīgi. Noņem no karstuma.

3

Novārītos ķirbjus nokāš un ber traukā, pievieno krēmsieru, apceptos sīpolus un ķiplokus un ar rokas blenderi visu sablendē līdz biezeņa konsistencei. Šim darbiņam var izmantot arī jaudīgu krūzes blenderi.

4

Novāra spageti, kā norādīts uz iepakojuma. Pēc vārīšanas spageti nokāš, bet atlej traukā aptuveni 100 ml ūdeni, kas atlicis pēc makaronu vārīšanas.

5

Lielā pannā lej iegūto ķirbja biezeni un uz vidējas uguns uzkarsē, līdz tas sāk burbuļot. Tad mērcei pievieno sarīvētu cieto sieru, novārītos spageti un visu pārlej ar ūdeni, kas palicis no makaronu vārīšanas. Sparīgi maisot, visam ļauj uzsildīties un savienoties vienmērīgā masā, lai siers pakusis, bet ķirbju mērcē makaroni kārtīgi izviļāti.

6

Pēc garšas pievieno mazliet sāli un piparus. Pasniedzot dekorē ar rīvētu sieru, grauzdētām ķirbju sēkliņām vai zaļumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!