Foto: Shutterstock
Marcipāna figūriņas ir tradicionāls Ziemassvētku gardums Spānijā, kurš tiek pasniegts gan kā deserts, gan baudīts kā piedeva dzērieniem un papildinājums uzkodu galdam.
120Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

400 gmaltas mandeles400 gcukurs rīvēta miziņa no 1 citrona1 ĒKmilti1 gab.olas baltums

Sagatavošana

1

Lej kastrolī 200 ml ūdens, pievieno cukuru un citrona miziņu, liek uz uguns. Uzkarsē, līdz maisījums uzmet burbuli, turpina vārīt 3–4 minūtes, līdz iegūst caurspīdīgu sīrupu. Noņem kastroli no uguns un pa karotei pievieno mandeles, maisot, līdz tiek iegūta viendabīga masa.

2

Turpina maisīt vēl 2 minūtes, līdz visas sastāvdaļas labi sajaukušās, masa kļūst viendabīga un kompakta. Marcipānu liek bļodā un atdzesē.

3

Darba virsmu apkaisa ar miltiem, liek uz tās marcipāna masu un mīca apmēram 10 minūtes, līdz masa kļūst nedaudz spīdīga.

4

Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem. No marcipāna masas veido figūriņas – pēc sirds patikas. Tās var veidot gan ar mitrām rokām, gan izspiežot ar cepumu formiņām.

5

Figūriņas kārto uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru, apsmērē ar sakultu olas baltumu un liek cepeškrāsnī uz apmēram 10 minūtēm, līdz tās apbrūninās. Izņem no cepeškrāsns un ļauj atdzist.

Lai labi garšo un lai priecīgi svētki!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!