Foto: FIBA

Latvijas basketbolists Kaspars Bērziņš trešdien FIBA Čempionu līgas spēlē guva piecus punktus un palīdzēja "Strasbourg" vienībai izcīnīt uzvaru.

"Strasbourg", kuru vada Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki, mājās ar rezultātu 82:70 (18:15, 19:17, 21:22, 24:16) uzvarēja Mursijas UCAM.

Bērziņš spēlēja 20 minūtes un 29 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no trijiem divu punktu metieniem un vienu no trijiem tālmetieniem. Tāpat viņš tika pie sešām atlēkušajām bumbām un vienas rezultatīvas piespēles, sakrāja piecas piezīmes, pārtvēra vienu pretinieku piespēli, sakrāja +/- rādītāju +11, noslēdzot maču ar efektivitātes koeficientu deviņi.

Uzvarētāju panākumu kaldināja Markuss Kīns un Deandrē Lensdauns, kuri guva attiecīgi 25 un 23 punktus. Viesu komandā rezultatīvākais ar 17 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm bija Treviss Traiss.

Strasbūras vienība A apakšgrupā ar četrām uzvarām piecās spēlēs atrodas līderpozīcijā.

Tikmēr citā spēlē B apakšgrupā Atēnu AEK, kuras pieteikumā šoreiz nebija Latvijas izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks, savā laukumā ar rezultātu 68:59 (13:20, 16:19, 18:11, 21:9) pārspēja Artūra Strautiņa pārstāvēto Redžo Emīlijas "UnaHotels".

Strautiņš laukumā pavadītās 19 minūtēs un desmit sekundēs punktus neguva, taču izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, nopelnīja divas piezīmes, pieļāva divas kļūdas, pārtvēra vienu pretinieku piespēli, sakrāja +/- rādītāju -7 un efektivitātes koeficientu divi.

B apakšgrupā Atēnu vienība ar divām uzvarām piecās spēlēs ieņem otro vietu, kamēr "UnaHotels" ar tādu pašu bilanci ierindojas ceturtajā pozīcijā.

Sacensību formāts paliek nemainīgs - 32 komandas sacenšas astoņās grupās pa četrām vienībām. Grupu uzvarētājas uzreiz iekļūst astotdaļfinālā, bet otrās un trešās vietas ieguvējas 2023.gada janvārī cīnīsies "play-In" sērijā.

Ceturtdaļfinālā komandas aprīlī aizvadīs dueļus līdz divām uzvarām, bet sezona noslēgsies ar "Final Four" turnīru maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!