Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas 1. gvardes tanku armija ir izvērsta aizsardzības pozīcijās pie Luhanskas apgabala pilsētas Svatoves, savā ikdienas ziņojumā par stāvokli Ukrainas frontē ziņo Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

1. gvardes tanku armija, kas Krievijā skaitās elitāra vienība, iepriekš kara gaitā cietusi smagus zaudējumus, tostarp, atkāpjoties no Harkivas apgabala septembrī.

Tagad izskatās, ka vienība ir daļēji pastiprināta ar mobilizētajiem rezervistiem, tomēr joprojām ir krietni mazāka par tai paredzētajiem 25 tūkstošiem karavīru, skaidrots britu izlūkošanas ziņojumā.

Krievija 60 kilometrus garā joslā starp Svatovi un Krievijas robežu ir pabeigusi gandrīz pilnībā savienotu ierakumu sistēmu. Lai gan tranšejas ir garā posmā, aizsardzības dziļums nav zināms.

1. gvardes tanku armijas un citu vienību aizsardzības efektivitāte lielā mērā būs atkarīga no vienību savstarpējās sadarbības un rezerves pozīcijām, secina britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!