Latvijas centra uzbrucējs Oskars Batņa piektdien saņēma noraidījumu līdz spēles beigām Somijas hokeja čempionātā Mikeli "Jukurit" komandas uzvarā savā laukumā. Savukārt Jānis Jaks Čehijas hokeja ekstralīgas spēlē izcēlās ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli, bet Ralfs Freibergs pievienoja rezultatīvu piespēli, palīdzot Litvīnovas "Verva" komandai, kuru pārstāv arī Kristaps Zīle, izcīnīt uzvaru savā laukumā.

"Jukurit" mājās ar 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) pārspēja Helsinku HIFK komandu.

Batņam spēle beidzās pēc četrām minūtēm un sešām sekundēm laukumā.

"Jukurit" ar izcīnītu 41 punktu 27 spēlēs turnīra tabulā ierindojas astotajā pozīcijā.

Čehijas čempionāta spēlē "Verva" mājās ar 5:3 (1:3, 2:0, 2:0) uzvarēja Roberta Bukarta pārstāvēto Vitkovīces "Ridera".

Jaks 53.minūtē vairākumā guva uzvaras vārtus, kā arī kopā ar Freibergu rezultatīvi piespēlēja Jirži Fronka vārtu guvumā, panākot 2:3. Aizsargs laukumā bija 17 minūtes un 15 sekundes, četrreiz metot pa vārtiem.

Freibergs 17 minūtēs un 37 sekundēs laukumā sakrāja +/- rādītāju +1.

Trešais latviešu aizsargs komandā Zīle 21 minūtē un 38 sekundēs laukumā trīsreiz pats meta pa vārtiem un sakrāja +/- rādītāju +2.

Bukarts uz ledus bija 16 minūtes un 55 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem un sakrāja +/- rādītāju -1.

Aizsarga Kārļa Čukstes pārstāvētā Tršinecas "Ocelārži" savā laukumā ar 2:3 (1:0, 1:1, 0:1, 0:0, 0:1) piekāpās Česke Budejovices "Motor" ar uzbrucēju Mārtiņu Dzierkalu laukumā. Viesiem precīzi bija trīs pēcspēles metieni, mājiniekiem - tikai viens.

Vēl vienā mačā "Mlada Boleslav" komanda bez Māra Bičevska ierindā ar 1:2 (1:1, 0:0, 0:1) mājās piekāpās Prāgas "Sparta", bet Uvja Jāņa Balinska pārstāvētās Liberecas "Bīlī Tygrži" un Hradeckrālovas "Mountfield" mačs pārcelts uz vēlāku laiku.

Šīs sezonas sākumā Čehijas ekstralīgas komandu sastāvos ir 11 Latvijas hokejisti. Visaugstāk turnīra tabulā ir "Ridera", kas ar 56 punktiem 27 spēlēs ieņem otro vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!