Otrdienas vēlā vakarā, 14. februārī, Lietuvas pilsētā Kauņā noticis nelaimes gadījums – ceļa remontdarbu laikā, demontējot vienu no Antana Mišķina tilta konstrukcijas elementiem, tas izslīdējis no ceļamkrāna tvēriena. Tobrīd zem tilta pa ceļu braukušas automašīnas un tikai laimīgas sagadīšanās dēļ neviens necieta. Satiksmes kustību šajā ceļa posmā slēdza tikai pēc negadījuma.

Kā vietējiem medijiem stāsta aculiecinieki, zem tilta remontdarbu laikā brīvi notikusi transportlīdzekļu kustība, bet ceļamkrāns cēla augšā vienu no tilta konstrukcijām, tomēr tā negaidīti nokritusi. "Kad tā nokrita, izveidojās milzīgs putekļu mākonis, tikai laimīgas sagadīšanās dēļ neviens necieta."

Pēc negadījuma, kas notika pēc pulksten 22, avārijas vietā ieradās policija un glābēji, kuri norobežoja braucamo daļu notikuma vietā.

Uz vietas ieradies arī būvuzraugs, kurš medijiem paskaidrojis, ka tilts ticis demontēts saskaņā ar grafiku un iepriekš apstiprināto tehnoloģiju. Tomēr, kad ceturtdaļa tilta konstrukcijas tika pacelta no balsta, tā sasvērās uz vienu pusi un nogāzās uz ceļa. Šobrīd būvnieki gaidot speciālistu, kurš novērtēs, vai demontāžas darbus drīkst droši turpināt. Tiklīdz eksperts sniegs savu slēdzienu, tā darbi tikšot atsākti.

Antana Mišķina tiltu plānots pilnībā demontēt septiņu dienu laikā. Plānots, ka pēc avārijas seku novēršanas braukšana zem šī tilta tiks atjaunota arī turpmāko demontāžas darbu laikā.

Antana Mišķina tilts tika atklāts 1964. gadā un pa to transportlīdzekļi brauca Klaipēdas virzienā. Šobrīd notiek tilta demontāža, kuru saskaņā ar līgumu plānots pabeigt līdz 30. aprīlim. Līdzšinējā divu braukšanas joslu tilta vietā plānots būvēt platāku – ar četrām joslām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!