Foto: Shutterstock

Pēdējā laikā piedzīvotajiem banku sektora satricinājumiem visdrīzāk nebūs domino efekta banku sektorā, tomēr nav izslēgts, ka vēl kādai kredītiestādei ASV vai Eiropā varētu rasties problēmas. Tomēr visvairāk esošā situācija varētu ietekmēt ekonomisko situāciju un finansējuma pieejamību, norāda analītiķi.

Eiropas un ASV centrālās bankas šobrīd cīnās ar inflāciju, palielinot bāzes procentu likmes, taču pēdējo nedēļu ziņu birums par negatīvajiem notikumiem banku sektorā licis investoriem un citiem ekspertiem satraukties par to, ka mazināsies kreditēšanas tempi, kas bremzēs investīcijas attīstībā, samazinot arī jaunu darbinieku nepieciešamību, un ekonomikas var piedzīvot straujāku bremzēšanos, nekā iepriekš tika lēsts.

Daudzi ekonomisti pasaulē jau pazeminājuši savas iepriekš izteiktās ekonomikas izaugsmes prognozes, jo vismaz šībrīža tendences liecina, ka regulatori aizvien lielāku uzmanību pievērsīs bankām un to kapitāla rādītājiem, kas var bremzēt arī kreditēšanu un tas galu galā radīs negatīvu ietekmi ekonomikai. Tāpat centrālo banku lēmumi un inflācija turpinās ietekmēt vēlmi aizņemties.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!