Foto: Publicitātes attēli
Pirmdien, 22. maijā, pasaulē nācis mazais Harijs, kurš ieies vēsturē ar to, ka ir pirmais mazulis, kuru ķeizargrieziena operācijas laikā Rīgas Dzemdību namā māmiņa pati izcēla un uzreiz varēja pielikt pie krūts.

Par to, ka šāda iespēja drīzumā būs gaidāma, portāls "Delfi" vēstīja jau aprīlī: Drīzumā mamma varēs pati izņemt bērniņu! Ģimenei draudzīgas iespējas ķeizargriezienā, bet tagad tas ir noticis.

"Ar prieku un lepnumu šodien no Dzemdību nama mājās izrakstām mazo Hariju, kurš pirmdien pasaulē nāca ķeizargrieziena operācijā, kuras laikā māmiņai bija iespēja piedalīties dēliņa izcelšanā, un viņa varēja mazulīti tūlīt pielikt pie krūts.

Mamma Krista un tētis Rihards ļāva publicēt šīs ļoti emocionālās fotogrāfijas, jo vēlējās iedrošināt citus vecākus jaunajai operācijas metodei, kas nodrošina pēc iespējas draudzīgāku un pozitīvāku dzemdību pieredzi arī ķeizargrieziena laikā.
Foto: Publicitātes attēli

Harijs ģimenē ir trešais bērniņš, arī divi iepriekšējie dzimuši ķeizargriezienā, bet šoreiz vecāki dzemdību laikā piedzīvojuši vislielāko emocionālo piepildījumu," tā savā feisbuka profilā šodien vēsta Rīgas Dzemdību nams.

Taču šī dzemdību iestāde nav vienīgā, kura piedāvā šādu iespēju. Par priecīgiem jaunumiem feisbukā ir pavēstījusi arī Ogres slimnīca:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!