Foto: Publicitātes foto
Divas nedēļas nogales – 10., 11. jūnijā un 17., 18. jūnijā peoniju dārzā "Ziedoņi" notiks peoniju dienas, kuru laikā varēs aplūkot ziedošu peoniju kolekciju, kurā ir vairāk nekā 400 šķirnes.

Peoniju dārzā "Ziedoņi", kas atrodas Kuldīgas novada Pelču pagastā, septiņpadsmit gadu laikā izveidota viena no Latvijas lielākajām peoniju kolekcijām, to skaitā krūmpeonijas, lakstainās peonijas un itersekcijas (itoh) peonijas.

Kolekcionāre Dagnija Voika ik gadu papildina vērienīgo kolekciju ar jaunām šķirnēm un ir uzsākusi darbu pie jaunu peoniju šķirņu veidošanas.

10. un 11. jūnijā būs apskatāmas agrās un vidēji agrās peonijas, bet 17. un 18. jūnijā aicinām aplūkot vēlāk ziedošās šķirnes.

Dārzs apmeklētājiem būs atvērts no pulksten 10 līdz 18. Peoniju dienu ietvaros būs iespējams saņemt kolekcionāres konsultācijas par peoniju audzēšanu, iegādāties peoniju un īrisu stādus, kā arī iegādāties svaigus grieztos ziedus. Dārzs apskatei peoniju ziedēšanas laikā atvērts arī citās dienās, taču vispirms jāsaskaņo ierašanās laiks (pa tālruni 28615836).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!