Foto: Publicitātes foto
"Ssambap" – "ssam" nozīmē ietīt, bet "bap" – rīsi. Korejā šis ēdiens simbolizē laimes iesaiņošanu. Tā tiek piesaistīta, sainīti apēdot. Karstums izceļ kāposta saldo garšu, vienlaikus saglabājot raksturīgo kraukšķīgumu. Kāposti ir lieliska sastāvdaļa korejiešu "sukchae-ssam" (tvaicētu vai vārītu dārzeņu iesaiņojumiem). Tvaicējiet kāpostu lapas un sagrieziet tās taisnstūra formas gabalos. Pēc tam aptiniet tās ap rīsu un mērces maisījumu, lai iegūtu garšīgu "ssambap" vīstokli. Saldais kāposts ar saldo un sāļo mērci rada brīnišķīgu garšu sajaukumu, kas neliks nevienam vilties.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

150 gvārīti rīsi5 gab.kāpostu lapas5 gab.loki1 gsāls2 TKsezama eļļa30 g"doenjang" korejiešu sojas pupiņu pasta0.5 TKmedus1 ĒKkubiciņos sagriezti sīpoli0.5 TKsezama eļļa

Sagatavošana

1

Izgrieziet kāpostu lapām biezās centrālās vēnas (sadalot lapu divās daļās). Iztvaicējiet lapas verdošā ūdenī apmēram trīs minūtes, pēc tam ļaujiet tām atdzist. Pēc tam iztvaicējiet arī lokus, apmēram piecas sekundes. Ievietojiet tos aukstā ūdens peldē. Tie tiks izmantoti kā sainīša "diegi".

2

Iejauciet sāli un sezama eļļu siltos rīsos. Tad saveliet apmēram 30 g rīsu mazās bumbiņās. Tās atlieciet malā.

3

Izveidojiet garšvielu mērci, sajaucot kopā visas iepriekšminētās sastāvdaļas.

4

Kad kāposti ir atdzisuši, tos sagrieziet taisnstūra formā (apmēram 5 x 15 cm). Sāciet veidot sainīšus, noliekot vienu no kāposta lapām sev priekšā, pievienojot 1/3 tējkarotes ar izveidoto garšvielas mērci, un uzlieciet uz tās virsū iepriekš veidoto rīsu bumbiņu. Tad sāciet tīt no viena gala, līdz izveidojas tāds kā veltnītis.

5

Izmantojot iztvaicētos lokus, novietojiet vienu no tiem uz dēlīša un uz tā uzlieciet kāpostu. To sasieniet.

6

Šo darbību atkārtojiet, gatavojot pārējās rīsu bumbiņas, un pasniedziet.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!