Foto: Publicitātes foto
Šis kimči ir vasaras delikatese Korejā. Gaiši zaļie gurķi, kas vasarā bagātīgi aug, saglabā savu kraukšķīgumu un marinējot neizmirkst. Gurķi burkās jāmarinē veseli, lai nepazustu garša. Gurķiem galu parasti nogriež pēc tam, kad tie ir stāvējuši sālsūdenī. "Oisobagi" var ēst uzreiz, pat pirms nogatavināšanas, var arī ilgāku laiku turēt ledusskapī, ja ir ievietots gaisa necaurlaidīgā burkā.
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

10 gab.mazie gurķi1 lūdens75 gsāls200 glociņi2 gab.sarkanie čili50 g"chapssalpul" lipīgā rīsu pasta (var izmantot arī lipīgos rīsu miltus vai kukurūzas cieti)50 ml"myeolchiaekjeot" (zivju mērce)50 gčili pārslas50 gsakapāti ķiploki1 TKsakapāts ingvers0.5 gab.sīpols1 gab.burkāns

Sagatavošana

1

Pēc sāls izšķīdināšanas ūdenī iemērciet gurķus. Gurķus ūdenī turiet apmēram 5 stundas, laiku pa laikam tos apgriežot.

2

Noskalojiet gurķus zem tekoša ūdens. Pēc gurķu nosusināšanas nogrieziet vienu galu un veiciet 3 iegriezumus gar sāniem, atstājot tā, lai tas viss nedaudz turētos kopā.

3

Lokus sagrieziet 1 cm sloksnēs, tāpat arī dara ar burkāniem un sīpoliem (ja izmanto). Sarkanos čili pārgrieziet uz pusēm gareniski. Izņemiet sēklas un pēc tam sagrieziet plānās strēmelēs.

4

Sagatavojiet lipīgo rīsu pastu. Ņemiet 15 g lipīgo rīsu miltu (glutinous rice flour) vai kukurūzas cietes un 200 ml ūdens un kārtīgi samaisiet katliņā. Sāciet vārīt uz vidējas uguns, visu laiku maisot. Tiklīdz ūdens sāk burbuļot, izslēdziet uguni un ļaujiet virumam pilnīgi atdzist. Šo pastu izmantosim nākamajā solī.

5

Samaisiet pārējās garšvielas ar pastu. Pagaidiet 20 minūtes, lai čili pārslas uzsūktu mitrumu, un pēc tam iejauciet sagrieztos lokus un sarkanos čili(kā arī sīpolus un burkānus, ja vēlaties).

6

Iepildiet garšvielas gurķu iegriezumos. Lai izvairītos no sasmērēšanās, pievienojiet tikai nelielu daudzumu garšvielu. Ar vieglām berzes kustībām ar rokām (vai arī ar irbulīšiem) uzklājiet garšvielas visām gurķu daļām. Gurķus salieciet burkā un lieciet ledusskapī. Gurķus var ēst uzreiz vai ļaut tiem fermentēties burkā ledusskapī.

Receptes gaitu vari praktiski redzēt arī video zemāk:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!