Etniska un reliģiska rakstura sadursmēs Nigērijas centrālajā daļā šonedēļ nogalināti vairāk nekā simts un ievainoti tūkstotis cilvēku, piektdien paziņoja Nigērijas Sarkanais Krusts.
Musulmaņu un kristiešu sadursmes izcēlušās sešos attālos ciemos uz robežas starp Plato un Tarabas štatiem, taču ziņas par nogalinātajiem pienāk lēni, daļēji tāpēc, ka Tarabā nedarbojas telefonsakari.

"Bojā gājuši varētu būt vairāk nekā 100 cilvēki, taču mēs nevaram apstiprināt nogalināto skaitu," teica Nigērijas Sarkanā Krusta pārstāvis, piebilstot, ka no savām mājvietām pārcelti 5500 cilvēki.

Kā liecina neoficiālie skaitļi, līdz ar šiem uzbrukumiem bojāgājušo skaits divarpus mēnešu ilgajā savstarpējā vardarbībā pieaudzis līdz vismaz 350 cilvēkiem.

Fulani cilts musulmaņi, kas pārtiek galvenokārt no lopkopības, un kristieši taroki, kuriem ir naturālā saimniecība, strīdas lielākoties par zemi un lopiem. Slepkavības parasti tiek izdarītas ar mačetēm vai ļaunprātīgu dedzināšanu.

Nigērijas varas iestādes parasti nesniedz informāciju par bojāgājušajiem šādās sadursmēs, baidoties izraisīt atriebības uzbrukumus no upuru tuviniekiem.

Līdzīgā vardarbības uzliesmojumā 2001.gadā Plato štatā gāja bojā vismaz tūkstotis cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!