Foto: LETA
Svētku brīvdienas aizvadītas. Ar svētku mielastiem un, neiztrūkstoši, arī svētku dzērieniem. Portāls "Delfi" aicina tevi pastāstīt, cik daudz tukšās taras svētkos nodevi taromātos un cik daudz naudas par nodoto "izcēli".

Savu pieredzes stāstu, lūdzu, sūti portālam "Delfi" uz e-pastu aculiecinieks@delfi.lv.

Tāpat aicinām tevi par savu pieredzi stāstīt, piedaloties mūsu sagatavotajā aptaujā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Jāņu brīvdienās, laikposmā no 23. līdz 26. jūnijam, taromātos nodoti vairāk nekā 4,2 miljoni tukšo depozīta iepakojumu. Tas ir tikpat daudz, cik tika nodots pirmo depozīta sistēmas mēnešu laikā, iepriekš informēja SIA "Depozīta iepakojuma operators" (DIO).

Vairāk nekā puse depozīta iepakojumu (2,6 miljoni) tika nodota sestdienas un svētdienas laikā, tādējādi dienas laikā ticis nodots vairāk nekā viens miljons iepakojumu. DIO paredz, ka šāds dienā nodoto iepakojumu apjoms saglabāsies arī turpmāk.

No visiem laikposmā no 23. līdz 26. jūnijam nodotajiem iepakojumiem 37% veidoja PET pudeles, 29% bija atkārtoti uzpildāmās (AU) stikla pudeles, kurās pārsvarā tiek iepildīts alus, savukārt 24% gadījumu tika nodotas skārdenes, bet 10% – vienreiz lietojamās stikla pudeles.

Savukārt no pirmā februāra līdz 27. jūnijam iedzīvotāji depozīta punktos nodevuši vairāk nekā 44 miljonus dzērienu iepakojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!