Foto: Shutterstock
Maltīšu gatavošana šad un tad pārvēršas piedzīvojumā. Sāls vietā cepetim izvēlēts cukurs, bet varbūt aizņemtības dēļ – sautējuma katls uz plīts piemirsies un piededzis. Ja arī tev ir kāds sulīgs kulinārās pieredzes stāsts, dalies tajā ar portālu "Delfi" un citiem lasītājiem.

Piemēram, lasītāja Elīna pirms aptuveni desmit gadiem, sperot pirmos soļus kulinārijā, teju aizdedzināja māju: "Kad biju aptuveni 12 gadus veca, vārot frī kartupeļus, uzliku katliņam vāku, kā rezultātā radās kondensāts un katliņš sāka degt. Tolaik biju maza un neapdomīga, tāpēc, lai nodzēstu liesmas, es uzlēju katliņam virsū ūdens šalti, kas bija mana lielākā kļūda. Virtuvē no katliņa pacēlās "uguns sēne", kā rezultātā nodega aizkari, lampas un kalendārs, bet griesti un tapetes palika melnas. Jāteic, ka man toreiz ļoti paveicās, jo neguvu nekādus apdegumus un nenodedzināju māju līdz pamatiem."

Savukārt Inga pirmoreiz vārot pupiņu zupu, nokļūdījās ar sāli: "Visu darīju kā pēc grāmatas: iepriekšējā dienā iemērcu pupiņas, entās stundas vārīju kaulu buljonu, līdz gaļa bija tik mīksta, ka krita nost no kauliem utt. Kad pēc lielās noņemšanās zupa bija jau gatava un atlika vien piebērt sāli, izrādījās, ka sālstraukam kāds "labdaris" nebija vīžojis kārtīgi aizskrūvēt vāciņu – manā "šedevrā" sabira pāris saujas sāls un nepilnas sekundes laikā visas dienas darbs bija vējā."

Savu stāstu, ko droši vari ilustrēt ar foto vai video, sūti, izmantojot rakstā zemāk skatāmo pievienošanas pogu, vai arī uz e-pastu aculiecinieks@delfi.lv.

Divi labāko reportāžu autori katrs saņems "Delfi Aculiecinieks" balvu – dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā iepirkumiem lielākajos tirdzniecības centros Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!