Foto: F64
Pavasaris dabā un pavasaris hokejā. Gaidīts tiek gan viens, gan otrs un līdz ar Dinamo sezonas noslēgumu gan medijos, gan fanu aprindās visas runas par un ap izlasi. Jau labu laiku sekoju līdzi hokeja kaislībām un, cik atceros, tad gandrīz katrs hokeja pavasaris tiek sagaidīts ar lielākām vai mazākam intrigām, kas vijas ap izlasi. Arī šis gads nav izņēmums.

Sākums šīm runām par izlasi meklējams jau tad, kad Rīgas Dinamo play off pirmajā kartā spēkojās ar Maskavas Dinamo. Un kā lai nerunā - pie pretinieku vadības stūres Latvijas izlases treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. Pēc pirmajām play off spelēm, ņemot vērā maskaviešu spēles stilu, daži labi skandināja " kā gan Znaroks tagad skatīsies izlases čaļiem acīs?" Play off beidzās un Znaroks izlases čaļus sirsnīgi apskāva, apsveikdams ar uzvaru.

Vislielākais sarunu bums sākās pēc Jāņa Sprukta paziņojuma par nespēlēšanu izlasē šogad. Atbilde uz jautājumu kāpēc, visai izvarīga. Pamats satraukumam? Varētu teikt, ka jā, jo, pirmkārt, nespēlēs labākais centra uzbrucējs, otrkārt, tas taču Sprukts, bez kura himnas dziedāšanas un spēles stila izlase nav iedomājama.

Varbūt, ka visa lielā putra ap izlases katlu būtu beigusi vārīties, ja Sprukts būtu vienīgais, kurš šogad pasaules čempionātā nespēlēs, bet nāksies iztikt bez Laviņa un arī Galviņa. It kā ar to vēl nepietiktu- masu medijos parādās informācija par Dārziņā iespējamo nespēlēšanu, un tā to stāstu varētu turpināt.

Kādus pārsteigumus vēl līdz čempionātam sagaidīt? Es teiktu - nekādus. Tas ir tikai loģiski, ka pēc smagas un garas sezonas prasās pēc atpūtas un kāds no vadošajiem izlasei pasakā nē. Jā, spēlēšana izlasē ir goda lieta, bet kāda jēga no hokejista, kas sezonas laikā izpumpējies pasaules  čempionatā kājas nevar pavilkt. Šajā sakarā Anatolijam Kreipānam sanācis ļoti labs raksts un pilnībā piekrītu viņam.

Un runas, ka iemesls dažu hokejistu nespēlēšanai ir Znaroks vai arī, ka kādam ir sakāpis galvā, manuprāt ir kārtējais no mušas uzpūstais zilonis, tā teikt, lai žurnālistiem būtu ko rakstīt un faniem par ko cepties. Galu galā hokejisti arī ir tikai cilveki.

Kas šobrīd notiek Latvijas izlasē? Manuprāt  jēdzīgāk būtu uzdot jautajumu, kas šobrīd notiek Latvijas hokejā vispār? Latvijas hokeja saimniecībā ir iestājies bardaks un, lai to sakarātotu, ir vajadzīgas pārmaiņas un jaunas vēsmas, un te neiet runa par kāda trenera nomaiņu. Izdotos bardaku kaut cik sakārtot - vairs nebūtu brēkas par to, ka Latvijā trūkst hokejistu.

Gaidīsim pasaules čempionātu un tad skatīsimies, kas un kā. Ja izlasē būs daudz jauno čaļu-brēku necelsim, jo arī viņiem ir jāgūst pieredze, un sēžot uz rezervistu soliņa īsti pieredzi nevar gūt. Nav jēgas tagad lieki cepties un bendēt nervus, tie mums vēl būs vajadzīgi čempionāta laikā.

Citi autores raksti -

Helēna: Dinamo saglabā intrigu līdz pēdējam brīdim
Helēna: Pussolis līdz Gagarina kausa izcīņai veiksmīgi sperts
Helēna: Dinamo sezona noslēgusies, bet hokejs ar to vēl nebeidzas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!