Foto: Tukuma novada dome
Kāpēc Brīvības laukumā Tukumā ir uzstādīta vēl viena eglīte, ja turpat blakus aug vēl skaistāka? Tā savu sašutumu sociālajā tīklā "Facebook" pauda vietējie iedzīvotāji vēl pirms centrālās egles atklāšanas 1. decembrī.

Līdzīgas diskusijas Tukuma iedzīvotāju vidū raisās katru gadu, zināja stāstīt aculiecinieks, bet pašvaldībā skaidro – laukumā augošā egle vēl nav tik liela un kupla, lai kļūtu par galveno svētku egli (attēlā labajā pusē).

"Tukuma centrālā laukuma – Brīvības laukuma – rotāšanai katru gadu tiek izvēlēta laukuma izmēriem atbilstoša egle: 12-14 metru augsta, ar simetrisku, vienu galotni, proporcionāla, kā arī ar biezu zarojumu," portālam "Delfi" skaidroja Tukuma novada domes Kultūras, sporta un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Liepiņa-Zusāne.

Liepiņa-Zusāne skaidroja, ka Brīvības laukumā augošā egle, kas arī ir stādīta ar mērķi, lai nākotnē tiktu rotāta kā galvenā svētku egle, šobrīd vēl nav sasniegusi tādu augstumu un nav tik kupla, bet nākotnē tiek plānots šo egli svētku laikā izmantot kā centrālo.

Šogad egles uzstādīšana un visi ar to saistītie darbi izmaksāja 3463 eiro, atklāja Liepiņa-Zusāne. Viņa norādīja, ka šajās izmaksās ietilpst pati egle, tās atvešana, uzlikšana, izrotāšana ar gaismas kabeļiem un citiem dekoriem.

Tāpat iepriekšminētajā summā ietilpst tehnikas pacēlāja izmantošana, uzturēšana, remonts, apkope visā uzturēšanas laikā līdz 10. februārim, kā arī rotājumu demontāža un nogādāšana līdz pasūtītāja noliktavai, egles demontāža un utilizācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!