Foto: DELFI Aculiecinieks

Ceturtdien, 4. aprīlī, būvnieki, atjaunojot Saldus vidusskolas stadionu, uzgāja 28 Pirmā kara laika bumbas. Notikušā dēļ slēdza skolu un evakuēja tuvējās mājas, portālam "Delfi" ziņo aculiecinieks Mareks.

Saldus novada domes priekšsēdētājs Māris Zusts portālam "Delfi" apstiprina, ka ceturtdien saņemta informācija par Saldus sporta laukumā pārbūves laikā atrastiem nesprāgušiem munīcijas lādiņiem.

Pašvaldība sazinājās ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, visi atrastie lādiņi ir neitralizēti un apdraudējums ir likvidēts, pauž Zusts.

Foto: Publicitātes attēli

Nacionālo bruņoto spēku pārstāve Sandra Brāle portālam "Delfi" teic, ka pie Saldus vidusskolas, kur norit rekonstrukcijas darbi, identificēti kopumā 24 Pirmā pasaules kara 220 milimetru artilērijas lādiņi. "Ņemot vērā, ka atrastie lādiņi bija droši transportēšanai, tie tika nogādāti Saldus novada Zvārdes pagasta teritorijā un iznīcināti," pastāstīja Brāle. Atrasto lādiņu dēļ tika evakuēta skola – skolēni, skolas personāls, kā arī tuvāko māju iedzīvotāji.

NBS vērš uzmanību, ka, atrodot sprādzienbīstamus priekšmetus, jāinformē Valsts policija. Svarīgi ir lādiņus neaiztikt, nemēģināt izjaukt, lai izpētītu, un nepārvietot. Vieta, kurā priekšmeti atrasti, iespēju robežās jānožogo, jāiezīmē. Par atradumu jāziņo tuvākajā Valsts policijas nodaļā (tālruņa numurs 110), vai zvanot uz tālruņa numuru 112, un jāsniedz atrastā priekšmeta īss raksturojums. Turpmāk ir jārīkojas saskaņā ar saņemtajām instrukcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!