Foto: DELFI
"Rakstu Jums šo vēstuli cerībā, ka publicēsit arī manu viedokli," savu vēstuli iesāk Rūta.

"Nesen portālā "Delfi" bija publicētas bildes par nežēlīgiem dzīvnieku turēšanas apstākļiem dzīvnieku aizsardzības biedrībā "Ķepu ķepā". Manuprāt, būtu tikai korekti atspoguļot, ka monētai ir arī otra puse.

Es pievienojos talkai, kas šajā vietā norisinājās 6. oktobrī. Uz talku ieradās liels cilvēku skaits, kā rakstīts "Ķepu" lapā - vairāk nekā 30 cilvēku.

Manām acīm pavērās vienkārša un nabadzīga lauku sēta ar daudziem dzīvniekiem. Visi četrkājainie neizskatās izkāmējuši, gluži otrādi - paēduši un laimīgi. Katrs suns, pienākot tam klāt, iedod buču. Saimnieces ir atvērtas, un var redzēt, ka tā ir viņu sirdslieta. Stāsta par katru mani interesējošo dzīvnieku.

Talkā paši talkotāji noorganizēja, ka meitenes iet uzkopt teritoriju, bet puiši ķeras pie celtniecības darbiem. Diena paskrēja ātri, viss plānotais netika pabeigts. Tāpēc varu spriest par to, ka uzturēt šādu sētu kārtībā ir vella darbs un divām sievietēm uzturēt visu vienkārši nav pa spēkam. Dažas meitenes gāja tīrīt voljerus - arī tas ir laikietilpīgs un fiziski smags darbs.

Apjautājos biedrības saimniecēm, kā rit viņu ikdiena. Izrādās, ka, lai nomainītu visiem dzīvniekiem ūdeni, vien vajadzīgas divas stundas.

Runājot par pirms tam "Delfos" publicētajām bildēm, vēlētos piebilst, ka nav liela māksla atbraukt vislietainākajā nedēļā un sabildēt lauku sētā dubļus. Man radās priekšstats, ka tiek kārtoti iekšējie rēķini starp cilvēkiem un dzīvnieki ir tikai veids, kā atspēlēties.

Uz talku bija ieradušies tiešām daudzi cilvēki, visiem ir acis pierē - ja dzīvnieki tiktu spīdzināti, cilvēku reakcija būtu cita (es runāju par tiem cilvēkiem, kuri iet un dara, nevis sēž pie datora un "aprej").

Aprakstu par talkā padarīto var atrast pašas biedrības mājas lapā "kepa.lv". 13. oktobrī tika turpināts taisīt pagaidu jumtus.

Mans viedoklis par visu redzēto un dzirdēto ir šāds: biedrībā ir grūti apstākļi, jo trūkst elementāru lietu, kuras nevar noorganizēt ar esošajām finansēm un darbarokām. Tomēr ir liela mīlestība pret saviem dzīvniekiem un dzīvības saglabāšanu par katru cenu.

Dzīvnieki ir pabaroti, un dzīvniekiem ir jumts virs galvas. Nav perfekts, tomēr jumts.

Pamesto dzīvnieku problēmu mēs, cilvēki, nevaram novelt uz dažām organizācijām un pēc tam tās kritizēt. Uzskatu, ka mums visiem kopā jākooperējas un jāsniedz otram palīdzīga roka."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!