Foto: DELFI Aculiecinieks
Portāla "Delfi" uzticīgais lasītājs, tukumnieks Leons Stiprais iesūtījis neparastu kadru – lēcējzirneklis uzbrūk par sevi ievērojami prāvākajam garkājodam. Latvijas Nacionālais dabas muzeja eksperts pauž viedokli, kāpēc uzbrukums bija iespējams.

"Nosūtu foto par zebras zirnekļa uzbrukumu lielodam. Savā 60 gadus ilgajā fotogrāfa mūžā šādu bildi ieguvu pirmo reizi," portālam "Delfi" ziņoja Leons Stiprais.

Latvijas Nacionālā dabas muzeja vecākais entomologs Jānis Dreimanis aculiecinieka vēstīto palabo, precizējot, ka kadrā redzams nevis zebras zirneklis, bet lēcējzirneklis. Savukārt pats kukainis satvēris nevis lielodu, bet garkājodu.

"Kadrs ir interesants, bet ne unikāls," portālam "Delfi" saka speciālists un piebilst, ka parasti lēcējzirneklis medī un ēd mazāka izmēra kukaiņus. Viņam ir sava versija par to, kā zirneklim izdevās uzklupt par sevi ievērojami lielākai radībai.

"Domājams, ka kukainis pārsteigts, sēžot uz foto redzamās virsmas. Kājas garkājodam ir trauslas, iespējams, ka kukainis bijis jau traumēts pirms zirneklis to noķēra," saka speciālists.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Leons Stiprais arī dalījies ar fotomirkļiem no Tukuma Durbes pils šovasar.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!