Foto: DELFI Aculiecinieks
Aculieciniece Antra Ziemassvētku priekšvakarā dalījusies ar saviem novērojumiem Jumpravas parkā, Lielvārdē - "skaistā parka daiļava" eglīte, kas priecēja pastaigās, pēkšņi nocirsta.

Esmu vienkārši izbrīnīta par kārtējo cilvēku nekaunību," sašutusi Antra. Viņa šo eglīti ievērojusi, kad tā vēl bija maziņa, bet gadu laikā tā izaugusi liela un skaista. "Ar vīru esam uzsākuši slēpot, tāpēc parka skaistie ceļi ir vieta kur pabaudīt dabas skaistumu. Slēpojot cauri parkam, skats vienkārši šokē," raksta aculieciniece.

Viņa norāda, ka mežs ir viscaur riņķī ciemam un egles noteikti var atrast. "Bet vajag nocirst tieši parkā. Nesaprotu šī cirtēja rīcību," šķendējas aculieciniece.

"Latvijas valsts meži" pirms svētkiem uzsvēra, ka valsts mežā iedzīvotāji var izvēlies cirst svētku eglīti, kas aug ceļa vai grāvja malā, uz stigām, zem elektrolīnijām vai pieaugušā mežā zem lieliem kokiem.

Tai pat laikā eglīti kategoriski aizliegts cirst jaunaudzēs, kā arī tās aizliegts cirst publiskajos dabas parkos un īpaši aizsargājamās dabas teritorijās, kas atzīmētas ar ozollapas attēlu uz zaļa fona, un citu īpašnieku mežā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!