Aizvadītajās saulainajās dienās Tārgalē, Ovīšos modušās skudras, portālam "Delfi" ziņo aculieciniece Ieva. Dabas aizsardzības pārvaldē norāda, ka kukaiņi izmanto radušos iespēju uzņemt saules siltumu.

Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāve Ilze Reinika, komentējot aculiecinieces Ievas iemūžināto ainu - skudrupūznī miegaini, tomēr acīmredzami rosīties sākušas skudras - norāda, ka siltie saulres stari modina daudzas kukaiņu sugas. Sevišķi tas novērojams aizvējā.

"Tāpēc jau tagad dabā var redzēt mostamies skudras, arī mušas gar māju sienām un logiem sāk rāpot. Tās izlien uzņemt saules siltumu un pasildīties. Un ras ir normāli šajā saulainajā laikā," sacīja Reinika.

Kļūstot vēsākam, kukaiņi uz laiku paslēpsies, un tad atkal atgriezīsies līdz ar siltākiem laikapstākļiem.

Pārvaldē arī teic, ka situācija atšķiras no reģiona uz reģionu. Ja pašlaik vērojam skudru mošanos Kurzemē, tas nenozīmē, ka vienlīdz aktīvas ir skudras Zemgalē, Vidzemē vai Latgalē.

Pastāsti arī tu par saviem dabas mošanās novērojumiem un reportāžu, foto vai video, sūti uz aculiecinieks@delfi.lv vai arī izmantojot reportāžu pievienošanas pogu šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!