Foto: DELFI Aculiecinieks
"Lūk, tādu bildi novēroju 6.martā Turgeņeva ielas pagalmā," raksta aculiecinieks, kurš vēlas palikt anonīms.

"Izskatījās, ka strādnieks ir bez drošības siksnām, turklāt veco jumta segumu viņš meta pa taisno lejā. Laukums pagalmā nebija norobežots. Nedod Dievs, kādam uz galvas uzkritīs."


Komentē Valsts darba inspekcijas Sadarbības un attīstības nodaļas pārstāve un Eiropas Darba drošības un veselības aizsardzības aģentūras nacionālā kontaktpunkta vadītāja Linda Matisāne.

"Fotogrāfijās redzamajās situācijā klaji netiek ievērotas drošības prasības. Kā jau lasītājs novērojis, nav nodrošināti un netiek lietoti pretkritiena aizsardzības līdzekļi (ne kolektīvie - norobežojumi, margas, ne individuālie - pretkritiena aizsardzības sistēmas). Šādos gadījumos bieži raksturīgi letāli kritieni no augstuma, kas ir viens no biežākajiem nāves cēloņiem darbavietās Latvijā. 2012.gadā, krītot no augstuma, gāja bojā 6 darbinieki (2011.gadā - 8),vēl 116 smagi cieta (2011.gadā - 88).

Paldies cilvēkiem, kas nav vienaldzīgi pret drošības prasību neievērošanu. Valsts darba inspekcija šo objektu apseko, lai preventīvi novērstu attēlā redzamo situāciju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!