Foto: DELFI Aculiecinieks
"Delfi" lasītājs Pāvels ziņo, ka ceturtdienas, 17. janvāra, vakarā dodoties mājās, teju iebraucis bīstami dziļā un asā bedrē pie pie Valsts Augu aizsardzības dienesta Rīgā.

"Ja nebūtu laikus pamanījis, tad skāde varēja būt liela, jo bedre bija dziļa un asa. Kādus simts metrus tālāk cits autovadītājs jau mainīja riteni," novēroja Pāvels.

Rīgas domes Satiksmes departamentā akcentē, ka ievērojama bedru veidošanās noris, strauji mainoties gaisa temperatūrai, jo tad būtiski svārstās arī brauktuves temperatūra. Par konkrēto bedri pie Valsts augu aizsardzības dienesta informācija jau nodota ceļu uzturētājiem.

"Līdz ar to bedres asfaltbetona segumā veidojas ļoti strauji – pat dažu stundu laikā. Šobrīd avārijas bedru novēršanai tiek pielietota aukstā asfalta ieklāšanas tehnoloģija. Tas nozīmē, ka bedre maksimāli tiek iztīrīta, nosusināta un ieklāts aukstā asfalta maisījums," sacīja departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Satiksmes departamentā iedzīvotājus aicina ziņot par bīstamām bedrēm uz ielu un tiltu brauktuvēm Rīgā, zvanot pa bezmaksas diennakts tālruni 80003600.

Ahuna-Ozola arī informē, ka avārijas remonta galvenais uzdevums ir novērst kritiskas situācijas, uzlabot drošību līdz brīdim, kad ielas un tiltus varēs labot atbilstošos laika apstākļos ar ierastiem paņēmieniem: "Kvalitatīvam bedru remontam vajadzīga gaisa temperatūra, kas nav zemāka par + 5 grādiem, līdz ar to ziemas periodā nekavējoties tiek remontētas tās bedres, kas apdraud satiksmes drošību, prioritāri maģistrālajās ielās un uz tiltiem."

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!