Foto: DELFI Aculiecinieks
Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicija trešdien pusstundas laikā aizturējusi kādu personu, kura ar zagtu "BMW X6" spēkratu metusies bēgt no likumsargiem.

Zagtās automašīnas vadītājs ignorēja policistu rīkojumus apstāties, veica bīstamus un agresīvus manevrus, apdraudot ceļu satiksmes drošību, un izraisīja ceļu satiksmes negadījumu. Tajā neviens nav cietis, un iespējamais vainīgais – aizturēts.

Valsts policija portālu "Delfi" informē, ka trešdien saņēma informāciju par Rīgā ap pulksten 10 nozagtu automašīnu "BMW X6". Drīz pēc zagtā spēkrata meklēšanas uzsākšanas likumsargi to pamanīja Pļavniekos. BMW vadītājs ignorēja policijas prasību apturēt transportlīdzekli un brīdinājumu par dienesta šaujamieroču izmantošanu, tā vietā metās bēgt, veicot bīstamus un agresīvus manevrus.

Pārliecinoties par drošību, policisti transportlīdzekļa apturēšanā pielietoja dienesta šaujamieroci, informē likumsargi.

BMW vadītājs tomēr turpināja bēgšanu, taču jau ap pulksten 10.30 Lubānas ielā izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, atpakaļgaitā uzbraucot aizmugurē esošajai automašīnai "Hyundai".

Negadījumā neviena persona nav cietusi.

Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas amatpersonas uzreiz aizturēja "BMW X6" vadītāju – 1984. gadā dzimušo vīrieti, kurš jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā par līdzīga veida noziegumiem.

Šobrīd saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175.panta ceturtās daļas – par zādzību, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa, kā arī par narkotisko, psihotropo, stipri iedarbīgo, indīgo vai radioaktīvo vielu, sprāgstvielu, šaujamieroču vai munīcijas zādzību. Par šādu noziegumu aizturētajam var draudēt brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!