Foto: DELFI Aculiecinieks
Nogāzti koki, krusa, applūdušas ielas un izpostīta kapsēta – šādas ainas aizvadītajās dienās novērojuši "Delfi" lasītāji, kuri ar negaisa pastrādātās postažas foto un video dalījušies portālam "Delfi".

Sestdien, 6. jūlijā, pērkona negaiss radīja postījumus vietām Vidzemes austrumu un Latgales ziemeļu daļā, liecināja meteoroloģiskā informācija. Lielākie postījumi nodarīti vietām Gulbenes pusē, teritorijā starp Lubānu un Krāslavu un ziemeļos no Ludzas.

"Delfi" jau ziņoja par viesuļa postījumiem Balvu novadā, Bērzpils pagastā, kur sestdien, 6. jūlijā, nopostītas trīs mājsaimniecības. Lasītāja Iveta dalījās ar foto, kuros bija tvērusi, kā Bērzpili sasniegušais viesulis izskatījās no Lubānas ezera ūdens tūrisma attīstības centra "Bāka" skatu laukuma. Viesulis fotografēts 6. jūlijā ap pulksten 15.

Virpuļviesuļa postījumus Bērzpils pagastā pirmdien video iemūžināja portāls "Delfi".

Virpuļviesulis arī sapostījis Golvaru kapsētu, kā arī pagastā esošos mežus.

Aculiecinieki sestdien arī ziņoja par stipru vēju un nogāztiem kokiem Zvejniekciemā. "Stiprais vējš, kas plosās divas dienas, nogāzis bērzu uz Mārstaļu ielas, un appludinājis piekrasti Zvejniekciemā," vēstīja Gatis.

Svētdien, 7. jūlijā, "Delfi" lasītājs Jānis novēroja virpuļviesuli Jūrmalā, Dzintaros, kur to fiksēja īsi pirms tā izzušanas. "Stāvēju ārā pēc spēcīgās lietusgāzes un nespēju noticēt redzētajam. Tā kā kamera ar mani negribēja sadarboties uzreiz, tad noķēru virpuli izzušanas fāzē," ziņo Jānis.

Svētdien, 7. jūlijā, negaiss pāršalca galvaspilsētu. Bira krusa un vietām applūda ielas, ziņoja iedzīvotāji. Lasītājs Jānis raksta, ka "ap vieniem dienā Pārdaugavā sākās spēcīgs un ilgstošs negaiss ar stirpu krusu un intensīvu zibeņošanu". Viņš norāda, ka tuvākajā apkārtnē postījumus nenovēroja.

Savukārt centrā dzīvojošie ziņoja par applūdušām ielām – 13. janvāra ielu, kā arī Lāčplēša un Sadovņikova ielu krustojumu, kur lietus pārpludinātos ceļus filmēja Dainis: "Kā uzlīst lietus, tā rodas plūdi. Jau vairāku gadu garumā situācija netiek atrisināta. Rīgas dome atskaitās, ka viss ir labi, bet pāri ceļam pāriet nevar."

Spēcīgo lietavu radītā postaža Rīgas ielās turpinājās arī pirmdien. Aculiecinieki ziņoja par milzīgām ūdens peļķēm Lāčplēša ielā pirms Salu tilta.

Tāpat plūdi tika novēroti Lāčplēša un Gogoļa ielas krustojumā.

"Šorīt, braucot pa Rīgu, ir sajūta kā Venēcijā. Vieglāk pārvietoties būtu ar laivām un SUP dēļiem. Grūti gan šoferiem, gan gājējiem," rakstīja aculiecinieks Jānis, kuram grūtības sagādāja pārvietošanās pa applūdušo Viestura prospektu.

Aicinām lasītājus ziņot par negaisa postījumiem Latvijā, foto un video sūtot, izmantojot speciālo reportāžu pievienošanas pogu šeit vai arī sūtot uz e-pastu aculiecinieks@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!