Foto: DELFI Aculiecinieks
Rīgas apkaimē Vecmīlgrāvī kādā industriālā teritorijā meža vidū rēgojas neparasta milzu lode, raksta "Delfi" aculiecinieks Atis.

"Neparasto lodi pamanīju, pastaigājoties pa mežu Vecmīlgrāvī, – tā rēgojas aiz veca žoga padomju laika industriālā teritorijā," raksta Atis. Neparastais objekts gan apskatāms tikai pa gabalu pāri žogam un caur tā spraugām.

Aculiecinieks pieļauj, ka lodi sētas otrā pusē vispār pamanīja tikai nobirušo lapu dēļ, bet vasarā krūmu un koku zaļošanas laikā tā varētu palikt nejaušiem garāmgājējiem nepamanīta.

Lode ir aptuveni 4-5 metrus augsta, krāsota balti sarkanām joslām un, kas interesanti, tās sānos redzamas durvis un apaļi iluminatori, apraksta aculiecinieks.

Tāpat redzams, ka lode tur jau kādu laiku stāvējusi un pārklājas ar zaļganu kultūrslāni, domājams, apkārtējo koku ietekmē.

Kam paredzēta, kur un kā izmantota šī lode, aculieciniekam nav zināms. "Nav skaidrs, vai tā ir kāda savulaik svarīga ierīce, vai vienkārši neparastas formas tingeltangels," spriež aculiecinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!