Šonedēļ spraigi notikumi norisinājušies pie kādas daudzdzīvokļu ēkas Rīgā, kur policija mēģinājusi notvert garnadžus, kas nozaguši Latvijas karogu, bet tas neizdevies. Kamēr tiek pārmesta likumsargu neizdarība, policijas pārstāvis portālam "Delfi" norāda - kārtības sargi neapjukuši, bet darījuši visu iespējamo, lai atrastu likumpārkāpējus.

Spraigie notikumi risinājušies Rīgā, Varavīksnes gatvē.

Aculiecinieks vēsta, ka Rīgas pašvaldības policija (RPP) par notikušo reaģējusi ļoti ātri, kā arī ieradusies apmēram divu minūšu laikā. Zādzības aculiecinieks sniedzis likumsargiem informāciju par zagļiem, kā arī parādījis foto un norādījis viņu atrašanās vietu.

"Diemžēl garnadži tika sveikā, jo pēc norādēm, ka ļaundari atrodas vien aiz mājas stūra, izsauktā ekipāža nesteidzās izkāpt no auto un sekot norādītajā virzienā, bet tā vietā izvēlējās apbraucamo ceļu caur kvartālu," apgalvo aculiecinieks.

"Neskatoties uz to, ka vainīgie ar karogu atradās 30 metru attālumā caur iekšpagalmu starp mājām, ekipāža nesteidzīgi turpināja ceļu ar auto Varavīksnes gatves virzienā 6.,8.,10.," ziņo "Delfi" aculiecinieks. Viņš arī precizē, ka zagļi atradušies starp daudzstāvu mājas arku, kas atrodas starp Varavīksnes gatves ceturto un sesto iekšpagalmu, pie Marsa gatves piektās kāpņu telpas.

Aculiecinieks ir vīlies pašvaldības policijas darbā. "Vai ekipāža apjuka?" vaicā lasītājs, kurš pieļauj, ka varbūt notikušais ir pārpratums.

"Manuprāt, iedzīvotāju, kuru cenšas ko līdzēt, pienākums nav ziņot vai nosodīt tiesībsargājošās iestādes, bet palīdzēt tām, lai ikviens iedzīvotājs varētu paļauties un un uzticēties policijai kā struktūrai kopumā," secina aculiecinieks.

RPP pārstāvis Toms Sadovskis noliedz, ka likumsargi šajā gadījumā būtu apjukuši. "Ekipāža nebūt neapjuka, jo ēkas otrā pusē tajā brīdī tuvojās vēl viena RPP ekipāža," uzsver Sadovskis.

"Kad policisti ieguva pārkāpēja fotoattēlu no aculiecinieka, tad tas uzreiz tika pārsūtīts otrai ekipāžai. Tādā veidā policisti vienlaikus pārmeklēja teritoriju abās ēkas pusēs. Diemžēl tajā brīdī pārkāpējs acīmredzot jau bija paspējis aizbēgt, " norāda RPP pārstāvis, kurš piebilst, ka tikusi pārmeklēta visa apkārtējā teritorija.

Informācija nodota Valsts policijai, atzīmē RPP pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!