Foto: DELFI Aculiecinieks
Ceturtdienas rītā Rīgā, pie Mangaļsalas mola portāla "Delfi" lasītājs Kārlis novērojis delfīnu, liecina viņa sūtīts foto.

Portāls "Delfi" jau vairākkārt ziņojis par Mangaļsalas molā aculiecinieku novērotu delfīnu vai delfīniem.

Zoologs Valdis Pilāts pieļauj, ka, iespējams, Daugavas grīvā "sastaptais" zīdītājs varētu būt viena un tā pati afalīna, kas, visticamāk, pārvietojas pa Baltijas jūras līci, peldēdama dziļāk līcī un atpakaļ. "Delfīna rīcību ir grūti prognozēt. Latvijā tie nav bijuši 100 gadus, un, kad tie aizpeldēs, iespējams, atkal parādīsies tikai pēc 100 gadiem," pauž Pilāts.

Dzīvnieks Latvijā uzkavējas, jo tam ir pietiekami barības. Tomēr ilgstošā uzturēšanās vienā vietā, zoologaprāt, ir pārsteidzoša. "Tas ir kaut kas stipri neparasts pat Baltijas jūras mērogā," secina pētnieks.

"Delfi" lasītājs Uldis raksta, ka 1. maijā bija motorlaivā devies kopā ar draugiem un ģimeni pamakšķerēt aiz Daugavas mola, kad parādījies "draudziņš" (delfīns).

Foto: DELFI Aculiecinieks

Savukārt aculieciniece Zane delfīnu Mangaļsalā pamanīja 24. aprīlī, saulrieta laikā. "Šoks un sajūsma mūs neatstāj," viņa raksta.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni - 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!