Foto: LETA
Spraigi notikumi 9. janvāra pēcpusdienā risinājās 25. trolejbusā virzienā uz Pārdaugavu. Kāds iereibis kungs uzbruka Saeimas deputātam Gatim Liepiņam (JV), kurš nokaitētajā situācijā vis neapjuka – izsauca policiju, kā arī notvēra bēgošo pārkāpēju.

"9. janvāra vakarā es, kā ierasts, devos mājās ar 25. trolejbusu," tā notikušo mikroblogošanas vietnē "Twitter" apraksta Gatis Liepiņš. Deputāts transportlīdzeklī laiku vadījis, runājot ar kādu paziņu. Viena no sarunu tēmām bijusi Zemessardze. Abi sprieduši, ka nepieciešams gatavoties aizstāvēt Latviju.

Šādas pārdomas raisīja reakciju citā trolejbusa pasažierī, kurš visu braucienu "skaļi šņaukājās, gārdza un rīstījās, dzerdams savu aliņu". Vīrietis sāka skaļi lamāties necenzētiem krievu valodas vārdiem.

"Pavērsos pret viņu un aicināju pārtraukt un paklusēt," notikušo apraksta Liepiņš. "Viņš paskatījās uz mani lepni un paziņoja: "Ja eto skazal!" Redzot, ka uz mani viņa teiktais īpašu iespaidu neatstāj, viņš piecēlās, sāka draudēt (..) un iespēra man krūšu apvidū."

Trolejbusa pasažieri nobijās, vēsta deputāts, kurš nekavējoties zvanījis policijai. Tas agresīvo pasažieri nobiedējis un, izkāpis pieturā "Sēlpils/Donoru centrs", viņš meties bēgt.

Deputāts viņam dzinies pakaļ un aptuveni kilometru tālāk pie dzelzceļa Saulgožu ielā pārkāpēju aizturējusi Rīgas pašvaldības policija.

Foto: LETA

Liepiņš vēsta, ka 1982. gadā dzimušais Latvijas nepilsonis uzvedās izaicinoši un policijas prasībām pretojās, tāpēc nokļuva aiz restēm.

Deputāts arī ziņo, ka par notikušo vērsies ar Valsts policijā, jo vīrietis likumsargu redzeslokā nonācis atkārtoti, iespējams, ir pamats uzsākt kriminālprocesu uz ko deputāts aicinājis likumsargus.

Rīgas pašvaldības policijā (RPP) portāls "Delfi" uzzināja, ka notikumi risinājušies 9. janvārī īsi pēc pulksten 17.

Aizturētajam vīrietim RPP darbinieki piemēroja 100 eiro naudas sodu par sīko huligānismu, ņemot vērā darbības, kuras viņš veica, kad policija jau bija ieradusies.

"Vīrietis skaļi bļaustījās, lamājās, mēģināja izprovocēt likumsargu izsaucēju uz konfliktu," huligāniskās darbības precizēja RPP pārstāvis Toms Sadovskis.

Savukārt informāciju par incidentu trolejbusā RPP ir nodevusi Valsts policijai, kura patlaban izvērtē notikušo. Rīgas pašvaldības policijas redzeslokā konkrētais vīrietis pēdējo četru gadu laikā ir nonācis trīs reizes par līdzīgiem pārkāpumiem, kādi tika vērsti pret deputātu Liepiņu.

Iespējamo vainīgo personu Valsts policija (VP) ir noskaidrojusi, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Saistībā ar trolejbusā notikušo incidentu likumsargi uzsākuši resorisko pārbaudi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!