Foto: DELFI Aculiecinieks

"25. oktobrī "Rīgas namu pārvaldnieks" uzdarbojas Rīgā, Irbenes ielā 14," raksta aculiecinieks Aivars.

"It kā būtu jātīra sniegs, lai no namu iedzīvotāju samaksātās naudas varētu taisīt "piķi" - BIZNESU. Bet sniega nav. Toties zāle ir, kaut pavisam īsa, īsa, īsiņa. Redzama taču. Tā taču ir. Būtu apskatījušies, kādas ir kāpņu telpas. Mati slejas stāvus. Iedomājieties - trīs traktori un divi trimerētāji! Tā "Rīgas namsaimnieks" pļauj zāli, kuras nav. Bet par namu īpašnieku naudu. 2012. gadā notika tieši tas pats."

"Rīgas namu pārvaldnieka" komentārs: "Oktobrī tiek veikta pēdējā pļaušana vietās, kur zāle ir izaugusi pietiekami gara. Tas tiek darīts divu iemeslu dēļ: pirmkārt, lai pirms ziemas sakoptu teritorijas; otrkārt, visi zālieni jānopļauj rudenī, lai pavasarī nebūtu kūlas ugunsgrēku.

"Rīgas namu pārvaldnieks" bija izsludinājis konkursu, kas veiks šos darbus. Uzvarēja uzņēmums, kurš solīja nopļaut zāli par zemāko viena kvadrātmetra cenu. Ar cik lieliem resursiem tas tagad tiek darīts, ir pašu pļāvēju ziņā, jo "Rīgas namu pārvaldnieks" maksā konkrētu līgumā minētu summu, proti, ir vienošanās par precīzu likmi. Iedzīvotāju nauda netiek tērēta vairāk, ja zāli pļauj viens vai trīs traktori – samaksātā summa ir nemainīga."

Kļūstiet par DELFI Aculiecinieku! Sūtiet foto, video reportāžas vai savu viedokli par sabiedrībā aktuāliem notikumiem uzaculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties un kļūstiet par DELFI Aculiecinieka autoru! Reģistrētie autori par publikācijām saņem DELFI dālderus, kurus iespējams apmainīt pret vērtīgām balvām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!