Ceturtdien ap plkst.9:30 Bolderājā, AS "Latvijas finieris" rūpnīcā "Lignums" ir izcēlās liels ugunsgrēks un ar bieziem dūmiem bija klāta visa ražotnes apkārtne. Cīņā ar liesmām nekavējoties tika iesaistīti iespaidīgi ugunsdzēsēju spēki.

Ceturtdienas rītā "Lignumā" vienā no cehiem cīņā ar liesmām strādāja 51 ugunsdzēsējs un 12 speciālie transportlīdzekļi.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Viktorija Gribuste, rīpnīcas iekštelpās degšasnas platība bijusi 200 kvadrātmetri. Tur degusi ražošanas iekārta un gatavā produkcija. Savukārt 50 kvadrātmetru platībā dedzis rūpnīcas ēkas jumts.

Patlaban notikuma vietā atrodas divas ugunsdzēsēju automašīnas, un norit pēdējie darbi ugunsgrēka likvidācijai.

Uzņēmumā portālu "Delfi" informēja, ka ap pulksten ugunsgrēks ir nodzēsts, un ugunsdzēsēji uzrauga norobežoto negadījuma vietu. Patlaban uzņēmuma vadība izvērtē iespēju, ka jau šodien tiks atsākts rūpnīcas darbs.

AS "Latvijas finieris" rūpnīcā notikusi termo eļļas noplūde, kas izraisījusi aizdegšanos laminēšanas cehā. Citas ķīmiskas vielas nav apdraudētas, ziņo Valsts Vides dienests.

Uzņēmuma padomes biroja vadītāja Jolanta Medne portālam "Delfi" norādīja, ka patlaban uzņēmuma vadība atrodas notikuma vietā, un kompānija apzina notikušā apstākļus.

Pēc Mednes teiktā, nelaimes gadījumā cietuši divi cilvēki. Visi rūpnīcas darbinieki jau sākotnēji tika evakuēti un rūpnīcas darbs tika pārtraukts.

Kamēr ugunsdzēsēji strādāja notikuma vietā, cehā iekļūt nebija iespējams. Tiklīdz dzēšanas darbi būs pabeigti, īpaši izveidota izmeklēšanas komisija varēs uzsākt darbu un noteikt ugunsgrēka izcelšanās iemeslus, kā arī novērtēt zaudējumus, sacīja uzņmēmuma pārstāve.

Kā portāls "Delfi" uzzināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā, kopumā cietuši divi cilvēki - viens no cietušajiem ir 26 gadus vecs vīrietis, kuram konstatēts abu kāju apdegums. Viņš stabilā stāvokli nogādats slimnīcā. Savukārt otrs cietušais ir 59 gadus vīrietis, kurš saindējies ar dūmiem. Arī viņš stabilā stāvoklī nogādāts Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā.

Sūtiet savas reportāžas un saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!