Lai arī šā gada Muzeju nakts programmā tika paredzēts, ka "Rīgas Birža" apmeklētājus pieņems līdz pulksten vieniem, lielā apmeklētāju skaita dēļ nācies priekšlaicīgi slēgt muzeja ieeju. Tas saniknoja pūli un sākās nemieri, novēroja portāla "Delfi" lasītājs Ivans.

"Pēc tam, kad tika paziņots, ka "Rīgas Birža" vairs neielaiž apmeklētājus, rinda, kas bija izveidojusies apmēram 200 metru garumā, neizklīda. Cilvēki turpināja stāvēt un gaidīt, daži turpināja stāvēt pat pēc tam, kad bija uzzinājuši, ka netiks iekšā," atceras Ivans. "Es rindā paguvu nostāvēt pusotru stundu, tad uzzināju, ka muzeja durvis vērs ciet."

Rinda izklīda tikai ap pulksten , taču ap pulksten 00:30 bija dzirdāms, "kā cilvēki no ārpuses dauza pie durvīm, daži esot spēruši ar kājām un viens pat metis akmeni, lai gan bojājumus nenodarīja".

"Mums ir lielie ātriji un zāles, un visi ir pilni ar cilvēkiem. Mēs esam paskatījušies, cik cilvēku līdz vieniem var vēl paspēt apskatīties, un līdz ar to lūdzam cilvēkus nestāvēt rindās, jo citādi viņi būs par velti stāvējuši, viņi nepaspēs līdz vieniem apskatīt izstādi," portālam "Delfi" norādīja Mākslas muzeja "Rīgas Birža" vadītāja Daiga Upeniece.

Muzejā sešu stundu laikā uzņemts vairāk nekā 2100 apmeklētāju, kas ir par 600 vairāk nekā parasti.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!