Trešdien, 26. decembrī, Rīgā, Merķeļa ielā, iemūžināts, kā no nama uz ietves krīt ledus, teju trāpot garām ejošajiem cilvēkiem. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) slimnīcā ar Merķeļa ielā no ēkas jumta krītoša ledus dēļ gūtām traumām nogādāja divus cilvēkus.

"Rīgas centrā cilvēki neievēro, cik bīstami ir staigāt jumtu tuvumā. Tādējādi viņi pakļauj sevi briesmām, jo no jumta var nokrist ledus gabals," raksta "Delfi" aculiecinieks Vadims, kurš dokumentēja ledus nogāšanos no jumta Merķeļa ielā 10.

Aculiecinieks arī ziņo, ka no jumta krītošā ledus dēļ cieta cilvēki un notikuma vietā ieradās arī ātrās palīdzības mediķi.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā portālam "Delfi" apstiprina, ka 26. decembrī pa dienu Merķeļa ielā dienesta darbinieki devās izsaukumā pie diviem cietušajiem – vīrieša un sievietes –, kuriem uz galvas bija uzkritis no jumta noslīdējis ledus.

Abos gadījumos gūtas galvas traumas, būdami stabilā stāvoklī, cietušie nogādāti slimnīcā papildu izmeklējumu veikšanai.

Portālam "Delfi" pagaidām nav izdevies sazināties ar ēkas apsaimniekotāju. Persona, kas tika norādīta kā iespējamais nama apsaimniekotājs, telefonsarunā ar "Delfi" noliedza, ka ir atbildīga par ēkas apsaimniekošanu un neko nezina par 26. decembrī no jumta kritušiem ledus gabaliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!