Internetā publicēts video no novērošanas kamerām, kā 1. oktobra agrā rītā, ap pulksten 5, no iežogota mājas pagalma, Raktes ielā, praktiski divu minūšu laikā tika nozagts 2008. gada "Volvo XC70" automobilis ar bezkontakta atslēgas sistēmu. Kā norāda video autors, vēlāk automobilis tika atrasts autokapsētā Babītē, kur tas jau bijis daļēji izjaukts.

Kā redzams video, divi zagļi tumsas aizsegā pielavījās pie sētas, ienāca pa vārtiņiem un, izmantojot bezkontakta atslēgas signāla pastiprinātāju, atvēra automobili, iedarbināja to un aizbrauca. Savukārt elektriskie žoga vārti tika atslēgti ar turpat automobilī atrasto pulti.

Izmantojot bezkontakta atslēgas signāla pastiprinātāju, automobiļa drošības sistēma uzskata, ka auto saimnieks ar atslēgu kabatā atrodas klātienē, tādēļ ļauj spēkratu atvērt un iedarbināt. Ar šādi iedarbinātu auto iespējams braukt tik ilgi, kamēr tā motoru nenoslāpē – tā atkārtotai iedarbināšanai gan būs nepieciešama atslēgas (tās signāla) klātbūtne.

Kā norāda video publicētājs, pirms nedēļas nozagtais "Volvo" vēlāk tika atrasts autokapsētā Babītē, kur tas jau ticis jaukts ārā detaļās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!