"Pilsētas saimnieki šodien Imantā nolēma tīrīt no ziemas palikušās smiltis. Interesanti, ka tas notika ļoti sausā dienā, un tīrīšanas rezultātā radās pamatīgs putekļu mākonis. Sveiciens rīdziniekiem, kuriem ir alerģija," norāda aculiecinieks Dmitrijs.

Rīgas domes Satiksmes departamenta komentārs:

"Vēršam Aculiecinieka uzmanību, ka Rīgas domes Satiksmes departaments pēc video publicēšanas portālā nekavējoties pieprasīja no uzņēmuma "Roadex" paskaidrojumu un sastādījis neatbilstības ziņojumu par izpildīto darbu kvalitāti Anniņmuižas bulvārī.

Ņemot vērā, ka darbi tika veikti neatbilstoši noteiktajai ielu uzturēšanas specifikai, tiks sastādīts līgumsods 700 eiro apmērā.

Lai arī turpmāk Satiksmes departaments ātri un efektīvi varētu reaģēt uz nepilnībām Rīgas ielās, aicinām iedzīvotājus zvanīt uz bezmaksas tālruni 80003600 un informēt!

Kopš 11.marta Rīgā sācies "Spodrības mēnesis", kura ietvaros tiek veikti tai skaitā ielu un tiltu sakopšanas darbi pēc ziemas perioda. Satiksmes departamenta uzdevumā ielu un tiltu uzturētāji, ar kuriem departaments noslēdzis uzturēšanas līgumu, ir satīrījuši gandrīz 80% maģistrālo ielu, novācot ziemā sakrājušās smiltis, putekļus un atkritumus. Kopumā satīrītas ielas 1143 kilometru garumā!

Tāpat martā veikts avārijas bedru remonts, novēršot avārijas bedres Rīgas ielās 4000 kvadrātmetru platībā. Līdz aprīļa beigām ielas tiks satīrītas un, iestājoties labvēlīgākiem laika apstākļiem, uzsāksim plānveida bedru labošanu ar siltā asfalta tehnoloģiju, atbilstoši visiem kvalitātes standartiem!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!