Foto: PantherMedia/Scanpix
Telefonkrāpnieks, uzdodoties par ārstu, pamatīgi pārbiedējis divu bērnu māmiņu Marinu. Krāpnieku stratēģija bijusi ciniska – zvana laikā paziņojuši sievietei, ka viņas meita pa kāpnēm nogrūdusi savu draudzeni, kura nonākusi slimnīcā kritiskā stāvoklī un steidzami nepieciešama nauda operācijai, portālam "Delfi" pastāstīja pati Marina.

Sieviete gan laikus sapratusi, ka zvanītāja stāsts ir neprecīzs un naudu krāpniekiem nav pārskaitījusi.

Zvans atskanējis neilgi pēc tam, kad Marinas meita izgājusi no mājām. Sieviete norādīja, ka zvana sākumā telefonā dzirdāmā bērna balss ļoti atgādinājusi viņas meitas balsi. Bērns šņukstējis un lūdzis mammas palīdzību, bet "vairāk neko teikt it kā nevarēja, un tad telefonu iedeva dakterim".

Vīrietis, kurš uzdevies par ārstu, pastāstījis, ka Marinas meita it kā pa veikala kāpnēm pagrūdusi savu 12 gadus veco draudzeni, kuras stāvoklis esot ļoti smags, viņa tiekot gatavota operācijai.Tikmēr sievietes meita runājot ar policijas darbiniekiem. "No bailēm trīcēju, biju šokā," pārdzīvoto izbīli atminas sieviete, "vīrs jau bija uzvilcis jaku, teica, ka gatavs braukt kur vien vajag."

Marina atceras, ka prasījusi, vai var kā palīdzēt un vai vajag naudu? Ārsts atbildējis, ka, "jā," pastāstīja sieviete, piebilstot, ka mirklī, kad lūgusi, lai viņai ļauj aprunāties ar policijas darbinieku, saruna pārtrūkusi.

Pēc tam Marina zvanījusi savai meitai uz mobilo tālruni un vaicājusi, vai viņa patiešām iesaistīta nelaimes gadījumā: "Viņa man saka – kāda policija, kāda slimnīca?" Meitene bijusi neizpratnē, jo nekāda nelaimes gadījuma neesot bijis.

Pēc pārtrūkušās sarunas otrreiz krāpnieki tā arī neesot piezvanījuši.

"It kā jau jūti, ka kaut kas nav pareizi, ka tā nevar būt. Bet, ja manā vietā pie telefona būtu vecāmamma? Viņa taču visu naudu atdotu, visu, kas viņai ir! Es domāju, ka tādas lietas tikai televīzijā rāda, bet tagad pati to piedzīvoju un vēlos, lai visi par to uzzina. Vēlos, lai vecāki ir brīdināti," norādīja Marina, piebilstot, ka skolēnu brīvlaikā krāpnieki varētu kļūt aktīvāki, jo bērni vairāk laika pavada ārpus mājām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!