Foto: DELFI
Kāds portāla "Delfi" lasītājs saskāries ar pavisam nepatīkamu atgadījumu kādā Rīgas aptiekā, kur, kā izrādās, vairs neesot pieejamas diabēta zāles "Januvia". Aptiekā vīrietim paskaidrots, ka zāles nav pieejamas visā Latvijā un pat iedota attiecīga izziņa, savukārt atbildīgie valsts dienesti norāda, ka satraukumam nevajadzētu būt pamata.

"Šobrīd nav pieejams medikaments tabletes "Januvia" 100 grami N.28 aptiekās un lieltirgotavās," šādi parakstītu izziņu pircējam iedevusi farmaceite Līva Feldmane.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Kā portālam "Delfi" pastāstīja Zāļu valsts aģentūras (ZVA) sabiedrisko attiecību speciāliste Dita Okmane, Latvijas zāļu reģistra informācija liecina, ka medikaments "Januvia" Latvijā ir pieejams.

"Zāļu reģistrācijas apliecības īpašnieks nav paziņojis ZVA, ka zāles nav pieejamas," uzsver Okmane. Viņa pastāstīja, ka reģistrācijas apliecības īpašniekam obligāti jāpaziņo Zāļu valsts aģentūrai informācija, ja gadījumā zāles Latvijā nav vairs pieejamas. To paredz Ministru kabineta noteikumi.

"Cilvēkam aicinām vērties un jautāt par šo zāļu pieejamību citā aptiekā. Varbūt kādā citā ir šīs zāles," šajā gadījumā aicina Zāļu valsts aģentūras pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!