Foto: DELFI
Draugiem un radiem zudušos cilvēkus Krievijas televīzijas raidījums "Gaidi mani" ("Ždi meņa") palīdz atrast jau 19 gadus. Meklēšanas areāls galvenokārt caurauž kādreizējās Padomju Savienības teritoriju, valstis, kas pēc PSRS sabrukuma izveidotas vai atguva neatkarību, tostarp Latviju. Pārraides brīvprātīgais palīgs jelgavnieks Mārtiņš Ziebergs Latvijā dzen pēdas 6500 tuviniekiem un draugiem zudušām personām.

Par to, kāpēc saikne starp ģimenēm, draugiem pārtrūka un kāpēc cilvēki palīdzību meklē Krievijas pārraidē, intervijā portālam "Delfi" stāsta Mārtiņš.

Interesanti, ka laikmetā, kad ir "Facebook", "Draugiem", "Odnoklasņiki" un citi sociālie tīkli, draugu un radu meklējumiem tomēr vajadzīgs raidījums un brīvprātīgie.

Daudzi nezina, kur meklēt. Es pats esmu diezgan daudz cilvēku atradis "Odnoklasņikos" un "Facebook". "Odnoklasņikos", piemēram, ir iespēja sameklēt cilvēku jebkurā Krievijas apgabalā. Jāuzraksta pieteikums, jānosauc apgabals un cilvēka vārds, uzvārds, tālāk brīvprātīgie meklē un raksta jums atbildi. Internetā ir arī tāds Daudznacionālais meklēšanas dienests (Mnogonacionaļnaja služba poiska ļudei), kur, zinot cilvēka vārdu un uzvārdu, var meklēt pa bijušās Padomju Savienības republikām un to lielākajām pilsētām, vai viņš vēl tur dzīvo. Dienestam ir vēl atsevišķa sadaļa, kur meklē cilvēkus tikai Latvijā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!