Foto: DELFI Aculiecinieks
Novietojot savu auto "Rīgas satiksme" stāvvietā Bruņinieku ielā, Rīgā, Solveigu sagaidīja nepatīkams pārsteigums – soda kvīts par stāvēšanu zonā, kur spēkrats nemaz neatradās. Uzņēmumā "Rīgas satiksme" atzīst, ka darbinieks kļūdījies, piemērojot sodu.

"Stāvi zonā B, maksā par zonu A. Prieks, ka ņemts vērā, ka ir veikta priekšapmaksa par zonu B," ironizē Solveiga.

Solveigas iesūtītajā foto redzams, ka sods noformēts 22. februārī pulksten 10.30. Taču teju vienlaikus, proti, pulksten 10.32 reģistrēta Solveigas veiktā apmaksa 2,38 eiro apmērā par stāvvietu B zonā, kurā atradās viņas auto. Šis apstāklis, kā atzīst sieviete, nav ņemts vērā, izrakstot soda kvīti.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Sievietei par autostāvvietas lietošanu "Rīgas satiksme" kontrolieris sagatavoja pēcapmaksas kvīti 20,50 eiro apmērā. Kā apmaksas termiņš paziņojumā norādīts 24. marts. Paziņojumā arī sacīts, ka, ja nav iesniegta pretenzija par paziņojuma atcelšanu un ja nav pielietota riteņu bloķēšanas iekārta, kā arī, ja apmaksa veikta līdz 4. martam maksas automātā vai klientu apkalpošanas centros, vai izmantojot SMS lietotni "RigaCard", tad tās apmēru samazina līdz 16,40 eiro.

"Rīgas satiksme" pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane portālam "Delfi" atklāj, ka noticis pārpratums. "Pieļauta cilvēciska kļūda, "Rīgas satiksme" autostāvvietu operators pieļāvis kļūdu, kuras rezultātā sievietei piemērots nepamatots sods. Soda maksa, protams, tiks atcelta," skaidro "Rīgas satiksme" pārstāve. Tāpat viņa aicina Solveigu rakstīt iesniegumu, pēc kura izskatīšanas sievietei tiks atcelta piemērotā soda maksa.

Bartaševiča-Feldmane informē, ka jebkādu šaubu gadījumā "Rīgas satiksme" aicina iedzīvotājus vērsties uzņēmumā.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!