Foto: DELFI Aculiecinieks
Portāla "Delfi" lasītājs Vjačeslavs dalījies ar fotoattēliem, kurus uzņēmis, mērojot Kalēji-Durbe ceļaposmu oktobra trešās nedēļas nogalē. Vīrietis raksta, ka ceļš ir "briesmīgā stāvoklī" un ka pat viens brauciens "draud ar automašīnas remontu".

Vjačeslavs vēsta, ka nedēļas nogale bija oktobra vidum ārkārtīgi silta. Kopā ar ģimeni viņš devās uz Durbes pili un Šlokenbekas muižu.

"Braucienam izvēlējāmies ceļu (V 1476) Kalēji-Durbe, un ļoti nožēlojām šo savu izvēli. Ceļš atrodas briesmīgā stāvoklī. Neskaitāmas bedres visa ceļa garumā," raksta Vjačeslavs. "Neiesakām izmantot šo ceļu, jo pat viens brauciens draud ar automašīnas remontu."

Ģimene ceļa posmu bija rēķinājusies pieveikt 20 minūtēs, tomēr to pievārēja 45 minūtēs. Iespējamais braukšanas ātrums bijis vien 20 līdz 30 kilometri stundā.

"Pa ceļam redzējām ceļa zīmes, kas atļauj tur braukt ar maksimālo ātrumu 70 kilometri stundā. Tas izskatījās kā izsmiekls. Vietējie ļaudis pastāstīja, ka pirms dažiem gadiem ceļš bijis sagatavots asfaltēšanai, bet tā arī tas netika izdarīts. Interesanti, kurš atbildīgs par šī ceļa stāvokli?" vaicā autobraucējs.

Uzņēmumā VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) portāls "Delfi" uzzināja, ka vietējais autoceļš Kalēji-Durbe (V1476) ir LVC pārziņā.

"Tas ir sliktā stāvoklī esošs grants ceļš. Vidējā satiksmes intensitāte diennaktī 603 automašīnas. Greiderēts pirms divām nedēļām. Šobrīd sakarā ar stiprajām lietavām greiderēt nevar. Tas noteikti tiks darīts tiklīdz būs piemēroti laika apstākļi," portālam "Delfi" pastāstīja LVC pārstāve Anna Kononova.

Uzņēmumā arī skaidro, ka tuvāko gadu laikā autoceļam nav plānots veikt nopietnu remontu, tiks nodrošināti ikdienas uzturēšanas darbi.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti iepirkumiem "Rīga Plaza" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni - 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!