"Tuvojas silts laiks, riteņbraucēju kļūst vairāk, un veloceliņi ir nepieciešami," portālam "Delfi" raksta Māris, kurš martā nofilmēja, kā uz veloceliņa Lāčplēša ielā stāv novietoti auto. Turklāt pārkāpējiem garām pabrauc un neapstājas Rīgas pašvaldības policijas ekipāža.

"Policija mierīgi pabrauca garām automašīnām, kas bija apstājušās uz veloceliņa. Nevienam netika aizrādīts. Varbūt kāds var palūgt policijas darbiniekiem pievērst vairāk uzmanības šai problēmai?" aicina Māris.

Vīrietis ar savu atvasi ik dienu ar velosipēdiem dodas uz bērna skolu. Māris raizējas, ka dēlam uz veloceliņa ir nedroši atrasties tur esošo auto dēļ, savukārt, braucot pa trotuāru, pastāv risks uztriekties gājējiem. Tētis vēlētos, lai policija parūpējas, ka ceļš uz skolu un no tās bērnam ir drošs.

Rīgas pašvaldības policijā (RPP) gan norāda, ka lielāku policijas klātbūtni vietās, kur ir veloceliņi, būs iespējams nodrošināt vasarā, kad beigsies mācību gads. Taču jau šobrīd patrulēšanas maršrutos ir iekļautas ielas, uz kurām ir veloceliņi.

"Vasarā atbrīvosies darbinieki, kuri strādā pie skolām, un daļa no viņiem sēdīsies uz velosipēdiem, lai dotos velopatruļās. Viens no šo patruļu uzdevumiem būs uzraudzīt, lai uz veloceliņiem auto netiek novietoti," skaidroja RPP pārstāvis Toms Sadovskis.

Vērtējot Māra nofilmēto situāciju, ka policijas ekipāža pabrauca garām auto, kas bija apstājušies uz veloceliņa, Sadovskis norāda, ka likumsargi pārkāpējiem garām brauc vien reizēs, kad ekipāža jau ir norīkojumā, vai arī dodas uz izsaukumu, vai arī pārved aizturētu personu. "Tādos gadījumos ekipāža apstāties nedrīkst un nedrīkst iesaistīties cita notikuma risināšanā," akcentē RPP pārstāvis.

Policijā arī informē, ka Māra video nodots RPP Centra pārvaldes vadībai, lai izvērtētu, vai pārkāpuma brīdī ekipāža bija norīkojumā vai patrulēja.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!