"Babīte-Rīga ceļš jeb vecā Jūrmalas šoseja ir viens no skaistākajiem ceļiem Rīgas apkārtnē, un katrā gadalaikā tam piemīt savs šarms un skaistums," portālam "Delfi" ziņo aculiecinieks Mārtiņš, kurš iemūžinājis, kā uz autoceļa Imanta-Babīte (V20) tiek izzāģēti koki. Portāls "Delfi" noskaidroja, ka ceļa posmā iecerēts būvēt "Virši-A" degvielas uzpildes staciju (DUS). Kopumā plānots izcirst 29 kokus.

Mārtiņš norāda, ka skaistā aleja, kurai savs šarms katrā no gadalaikiem, tiek pilnībā izpostīta. "Viennozīmīgi šī vieta benzīntankam nav piemērota. Turklāt vēl tiek izbojāts šāds skaistums, kas tur veidojies gadiem ilgi. Visi koki bija veseli un dzīvotspējīgi," vērtē Mārtiņš, kurš iesūtījis video.

Babītes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Māra Mičule portālam "Delfi" apstiprināja, ka posmā pie vecās Jūrmalas šosejas tiek būvēta "Virši-A" degvielas uzpildes stacija.

"VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) uzskata, ka kokus uz šī ceļa būtu jāizzāģē pilnībā, jo tie apdraud satiksmes drošību," uzsver Mičule, kā piemēru minot autoceļu A10 Rīga-Ventspils pirms pagrieziena uz Ķemeriem un A2 – Rīga-Sigulda līdz Igaunijas robežai.

Savukārt uzņēmumā "Latvijas Valsts ceļi" norāda, ka DUS projektētāji vērsušies pie viņiem, lai saskaņotu objekta piekļuves ceļu projektu. Atļauju koku ciršanai izsniegusi Babītes pašvaldība.

"Koki atrodas uz LVC zemes, taču izciršanai ir nepieciešama pašvaldības atļauja. Degvielas uzpildes stacijas būvnieki pie LVC vēršas, lai saskaņotu pieslēgumu ceļam," skaidroja LVC pārstāve Anna Kononova.

Kā liecina LVC atsūtītais DUS projekta plāns, tad kopumā ceļa posmā Imanta-Babīte plānots izzāģēt 29 kokus.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti iepirkumiem "Rīga Plaza" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni - 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!